Lees voor

Druk bezochte dorpsmiddag in Nieuwlande

Op zaterdagmiddag 8 november heeft de initiatiefgroep van de dorpssmederij Nieuwlande een gezellige middag voor het dorp georganiseerd. Tijdens deze middag is gesproken over de Smederij-ideeën van 2013 en 2014. De werkgroep Nieuwlande Rondom had een mooie presentatietafel ingericht waar iedereen foto’s van de activiteiten kon zien die voor het bosproject zijn georganiseerd. Ook lagen er vogelhuisjes, voedertafels en nog veel meer mooie dingen die de kinderen hebben gemaakt. Heel leuk om te zien wat er zoal gedaan en gemaakt is.

Presentatie foto’s oud Nieuwlande

Jan van der Sleen heeft tijdens deze middag foto’s van oud Nieuwlande getoond. Het Bestuur van het Plaatselijk Belang heeft een heel mooi initiatief ingeleverd bij de initiatiefgroep van Nieuwlande. Het gaat om het plaatsen van oude foto’s van bestaande situaties in Nieuwlande. Door de oude foto’s op frames op diverse plaatsen in het dorp te plaatsen, is het in één oogopslag te zien hoe het er jaren geleden op die plek uitzag. Tijdens de presentatie grepen verschillende aanwezigen spontaan de microfoon en begonnen over de getoonde foto’s te vertellen. Na afloop van de presentatie kregen alle aanwezigen de kans om hun stem op de foto’s uit te brengen. De drie foto’s met de meeste stemmen worden in het dorp geplaatst. Het is misschien een idee om op een later moment meerdere foto’s te plaatsen.

 

141108 dorpsmiddag Nieuwlande (2)

Smederij-ideeën voor het komende jaar

Er zijn dit jaar weer verschillende mooie projecten ingeleverd. O.a. het voorzetten van het bosproject, een podium voor in het MFC, het oude pad bij het onderduikershol verbeteren, de oude foto’s voor in het dorp en het plaatsen een ooievaarsnest. De ideeën worden door de leden van de initiatiefgroep met de indieners besproken en samen met het dorpenteam gekeken of ze voldoen aan de criteria van De Smederijen. Wanneer dit het geval is ontvangen de indieners een toekenningsbrief en mogen ze de ideeën het komend jaar realiseren. Het was een hele gezellige middag, waar ook al weer nieuwe ideeën voor 2015 zijn genoemd. We hopen ook dat er volgend jaar weer mooie sociale plannen voor het dorp worden ingeleverd, die iets toevoegen aan het dorp.

 

141108 dorpsmiddag Nieuwlande (1)

 

 

Uitgelicht

Zoeken