Lees voor

Dorpen voor Mekaar

De Plaatselijke Belangen van de dorpen Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Fluitenberg, Noordscheschut, Nieuwlande, Elim en Nieuw Moscou hebben in het kader van Vitaal Platteland gezamenlijk een aanvraag gedaan om met het project “Dorpen voor mekaar” aan de slag te gaan.

“Dorpen voor mekaar” is een project dat gericht is op noaberschap, burenhulp en de (informele) zorg, een onderwerp dat de komende jaren steeds meer zal gaan spelen. Dat wil niet zeggen dat er nu niets gebeurt, denk bijvoorbeeld aan het maatjesproject in Pesse, maar ook buren onderling helpen elkaar natuurlijk nu ook al. De kracht van “Dorpen voor mekaar” moet worden dat iedere bewoner van de dorpen, jong en oud, er straks terecht kan voor informatie en praktische hulp. De toekomstige vrijwilligers kunnen tijdens de bezoekuren bewoners met bijna alle vragen op het gebied van zorg en hulp in de breedste zin helpen. Ook kunnen ze straks naar de juiste instantie doorverwijzen. De bereikbaarheid is dan zowel op persoonlijk vlak als op het digitale vlak (via de mail) en per telefoon geregeld.

Op 10 maart was er een informatiebijeenkomst in het MFC in Nieuwlande. Hier werd uitleg gegeven door twee bewoners uit Nieuw Weerdinge, waar ze met deze manier van werken al ervaring hebben. Bijna 40 mensen uit de verschillende dorpen hebben deze bijeenkomst bezocht. We willen nu een volgende stap zetten. Wilt u bij “Dorpen voor mekaar” betrokken worden? Wilt u meedenken, meepraten of aan de slag. Geef dit dan aan. Dit kan telefonisch via 291790 of via een mail naar info@desmederijenvanhoogeveen.nl

Uitgelicht

Zoeken