Lees voor

Activiteiten tijdens burendag 2014

Komend  weekend is de Nationale Burendag 2014. Ook in Hoogeveen doen vrijwilligers uit verschillende wijken en buurten in Hoogeveen mee aan deze gezellige dag.


Krakeel, 27 september

In de wijk Krakeel organiseren bewoners in de Neptunus vanaf 10.00 uur een spelletjesdag voor de jeugd. Nog meer sportiviteit en gezelligheid in Krakeel, want in de Kometenlaan wordt van 13-18 uur een zeskamp georganiseerd.

Wolfsbos, 26 en 27 september

In de wijk Wolfsbos organiseert het bewonerscollectief op vrijdagmiddag 26 september van 16-20 uur een opendag in het gebouw van de voormalige bibliotheek. Wijkbewoners mogen dan meepraten over de bestemming van het gebouw voor de komende anderhalf jaar. Op zaterdag 27 september organiseert het Jannes, locatie Wolfsbos van 11-16 uur een pompoenmarkt voor de buurt.

Venesluis, 27 september, vanaf 11.00 uur

Op het centrale plein voor de Maranatha-kerk  in Venesluis wordt een creatieve en actieve middag georganiseerd. Zo worden er tafels en banken gemaakt voor het prieel, kunnen kunstenaars in de dop glasschilderen en worden bloemen geplant.

Zeeheldenbuurt, 27 september, vanaf 9.30 uur

Bij de wijkunit De Kajuit is er een gezellige koffieochtend voor de buurt. De moestuin krijgt drie moestuinbakken en bij de vijver worden bloembollen geplant en wordt het onkruid gewied.


Plan Noord, 27 september, vanaf 9.30 uur
In de speeltuin worden bloembakken gemaakt om de buurt mee te kunnen verfraaien en kinderen gaan aan de slag met het maken van vogelhuisjes.

Erflanden, 27 september, vanaf 13.00 uur
Op het Blauwe Pleintje en het schoolplein in de Citroenvlinder wordt de sport-, doe- en denkdag georganiseerd.

 

 

Uitgelicht

Zoeken