Lees voor

Repair Café Hoogeveen bestaat 1 jaar

Op zaterdag 26 oktober a.s. bestaat Repair Café Hoogeveen 1 jaar! Net als elke andere laatste zaterdag van de maand bent u van 11.00 tot 15.30 uur weer van harte welkom bij het Repair Café in kringloopwinkel Het GOED aan de Gratamastraat 12 in Hoogeveen. Voor klanten van Het GOED en van het Repair Café is er die dag gratis koffie en thee.

De vrijwilligers van het Repair Café helpen u graag bij het repareren van uw kapotte spullen, bijv. een jack, lamp, hogedrukreiniger, strijkijzer, stofzuiger, naaimachine, broek, mixer, shirt, fiets of wekkerradio en zelfs speelgoed. Ook is er van 11.00 tot 13.00 uur een vrijwilliger beschikbaar voor kleine computerproblemen zoals het
helpen bij het installeren van uw zelf meegenomen originele software of het verwijderen van overbodige software. Reparatie kost op zich niets, maar het Repair Café ontvangt graag uw vrijwillige bijdrage om ontbrekend gereedschap aan te kunnen schaffen.


Eind oktober 2012 organiseerden de vier initiatiefnemers van het Repair Café, Jan Zoethout, Henk Schoenmaker, Elke Kremer van SWW en Lydia Rietveld van Het GOED met hulp van 11 andere vrijwilligers het eerste Repair Café in Het GOED in Hoogeveen. “Die keer waren er 11 bezoekers, in november 16 met een piek van 51 in februari. Inmiddels komen er gemiddeld bijna 30 klanten naar het Repair Café op de laatste zaterdag van de maand”, vertelt Jan. Lydia vult aan dat mensen  met de meest uiteenlopende defecte artikelen langskomen, zoals boormachines, koffiezetapparaten, staafmixers, hakselaars, tosti-ijzers, kleding, stoelen,ventilatoren, kruimeldieven, zaklampen en föhns. In meer dan de helft van de gevallen slagen de klanten en vrijwilligers er in het artikel te repareren.

“Als reparatie tijdens het Repair Café niet lukt, adviseren de vrijwilligers indien mogelijk aan de klanten hoe of waar ze hun artikel wel kunnen (laten) repareren. Repair Café Hoogeveen levert zo een bijdrage aan het milieu en laat zien dat spullen zelf repareren leuk en leerzaam is" vertellen Henk en Elke. Er zijn inmiddels al meer dan 100 Repair Cafés in Nederland en ook in het buitenland, bijv. in België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada. Zie voor meer informatie over het Repair Café op: 
http://repaircafe.nl.

 

131026 Repair Cafe2   131026 Repair Cafe

Uitgelicht

Zoeken