Lees voor

Kerstmarkt opnieuw winnaar verkiezingen Krakeel

Het gezamenlijke initiatief van De Meteoor en de wijkvereniging Krakeel om een kerstmarkt te organiseren is met maar liefst 128 stemmen opnieuw winnaar geworden van de Smederijverkiezingen in Krakeel. Net als vorig jaar wordt de kerstmarkt ook in 2013 op twee locaties gehouden en worden de twee markten door een pendeldienst aan elkaar gekoppeld.

 

Aan de Smederijverkiezingen deden gisteravond 11 april acht ideeën mee en de wijkbewoners kregen anderhalf uur de tijd om te stemmen op hun favoriete ideeën. Voor de senioren uit de wijk werd het een succesvolle avond, want ook twee andere ideeën behaalden voldoende stemmen om binnen. De maandelijkse activiteiten in De Meteoor (86 stemmen) en de themamiddagen van de Stichting Ouderen Activiteiten (77 stemmen) mogen ook worden uitgevoerd.

Het vierde project dat nog binnen het beschikbare budget valt is de straatspeeldag van de werkgroep Regulus/De Bult. Het jaarlijkse speelfestijn kreeg 74 stemmen. Het was voor het eerst in 10 jaar tijd dat de straatspeeldag niet in de top 3 eindigde.

Het multicultureel wijkfeest Color Day werd met 55 stemmen vijfde en is daarmee eerst reserve. Het moet daarom afwachten of de hoger geëindigde projecten goedkoper uitvallen. Het is voor het eerst in 10 jaar tijd dat de kans aanwezig is dat er geen Color Day wordt georganiseerd.

De volledige uitslag is:

1.       Kerstmarkt (128 stemmen)

2.       Maandelijkse activiteiten De Meteoor (86)

3.       Themamiddagen (77)

4.       Straatspeeldag (74)

5.       Color Day (55)

6.       Activiteiten Krokkelcomité (39)

7.       Educatief project afvalverwerking (39)

8.       Creativiteitsmarkt wijkvereniging (34)

 

De initiatiefgroep van de wijksmederij Krakeel bedankt alle indieners van de ideeën en alle inwoners die de moeite hebben genomen om te komen stemmen voor hun getoonde betrokkenheid.

 

Uitgelicht

Zoeken