Lees voor

Het leukste dorp van Drenthe

Woont u in een geweldig dorp? Vindt u dat uw dorp de aandacht mag krijgen die het verdiend? Wilt u dat iedereen die zich inzet voor uw dorp mag worden beloond met een prijs voor het dorp? Doe dan mee aan de provinciale wedstrijd 'het leukste dorp van Drenthe'. Namens de gemeente Hoogeveen hebben de dorpen Elim en Pesse zich inmiddels aangemeld.

Steden en plaatsen met meer dan 20.000 inwoners zijn uitgesloten van deelname. Dit betekent dat Assen, Coevorden, Meppel, Emmen en Hoogeveen niet mee mogen doen. Ook dorps- of stadswijken mogen niet aan de wedstrijd deelnemen.

Deelname aan Het Leukste Dorp van Drenthe is voor de Drentse dorpen een unieke manier om zich te laten zien aan de rest van de provincie én Nederland. Zowel tijdens de voorronde als in de finale zullen het Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe reportages maken over bijzondere inwoners, acties en gebeurtenissen in de dorpen.

Vanaf nu kunt u ook uw dorp aanmelden voor deze leuke wedstrijd. U kunt dit doen via een speciale website: http://www.leukstedorpvandrenthe.nl/pages/spelregels/. Stemmen kan alleen via deze site en niet via de site van De Smederijen van Hoogeveen.

Stemmen

Per persoon kan maar één keer gestemd worden. Vanaf 25 maart kan gestemd worden op de dorpen die zich hebben aangemeld. De stembussen sluiten op 19 april om 12.12 uur. Voor de finaleronde gaan de tellers weer op nul. Dan kun je dus opnieuw stemmen op je favoriete dorp. Dit kan vanaf 21 mei.

Tips om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen:
* Vraag vrienden, familie en kennissen om te stemmen
* Betrek verenigingen bij de verkiezing
* Mail al je collega’s en vraag ze te stemmen
* Plaats een stemoproep via Facebook, Twitter of Hyves. Gebruik daarbij de hashtag #hldvd
* Wees creatief!

Finaleronde

Op zaterdag 20 april maken we bekend welke tien dorpen de meeste stemmen hebben verzameld en doorgaan naar de finale. Van 21 mei tot en met 4 juni staat iedere dag een van de finaledorpen centraal in de programma’s en website van RTV Drenthe en het Dagblad van het Noorden. De finaledorpen mogen allemaal een dag radio en televisie maken en proberen zo veel mogelijk stemmen binnen te halen. 

Vanaf 21 mei gaan de stembussen weer open. Er kan tot 14 juni gestemd worden. Uiteindelijk maken we op zaterdag 15 juni in een feestelijke live-uitzending bekend welk dorp zich Het Leukste Dorp van Drenthe mag noemen.

Prijzen

Het Leukste Dorp van Drenthe wint een grote beker en krijgt borden die bij de ingangen van het dorp die onder het plaatsnaambord worden geplaatst. En natuurlijk eeuwige roem!

Meer informatie

http://www.leukstedorpvandrenthe.nl/

Uitgelicht

Zoeken