Lees voor

Eerste Smeltkroes in Wolfsbos over participatie en leefbaarheid

Woensdagavond 19 juni organiseerde De Smederijen, in de ruwbouw van het nieuwe Jannes in Wolfsbos een bijeenkomst voor bewoners uit de wijk over participatie en leefbaarheid. De avond kreeg als naam mee ‘Smeltkroes’ en dat staat voor een mix van praktische ideeën, wensen en dromen en het verbinden van mensen om de leefbaarheid in een buurt of wijk te verbeteren.

 

Buurtbewoners met verschillende achtergronden waren uitgenodigd om ze de gelegenheid te geven  te denken in kansen en uitdagingen voor de wijk, waarbij niet in beperkingen wordt gedacht maar juist in (nieuwe) mogelijkheden en ontwikkelingen. Zelfs hindernissen kunnen zo leiden tot nieuwe inspiratie en creativiteit.

Daarom was er ook voor gekozen om op een andere locatie dan aan de vergadertafel bij elkaar te komen en op een andere manier metj elkaar in gesprek te gaan. Bewoners werden uit hun normale doen gehaald door de begeleiding van een gitarist en “afleiding” door een goochelaar. Dit alles onder de begeleiding van Grietje Ringenier.

In Wolfsbos lag de focus op werk, meedoen en participatie. Bewoners, ondernemers en organisaties die in de wijk actief zijn, werden uitgedaagd om samen met ideeën te komen die Wolfsbos kunnen versterken en deze op te schrijven op de achterkant van een bierviltje. De komende tijd gaan we aan de slag om te bekijken of er ideeën zijn die we daadwerkelijk kunnen gaan uitwerken tot oplossingen.

De wijk Wolfsbos is het eerste gebied waar we een Smeltkroes hebben georganiseerd. De deelnemers waren erg enthousiast. We denken dan ook dat we dit vaker moeten gaan doen.

 

Uitgelicht

Zoeken