Lees voor

Buurtbemiddeling in Hoogeveen

In Hoogeveen is Buurtbemiddeling al meer dan 6 jaar een begrip. Toch zijn er nog veel mensen die niet weten wat Buurtbemiddeling inhoudt en wat u er als inwoner van de gemeente Hoogeveen aan kunt hebben.

 

Burenruzies

Burenruzies zijn van alle tijden en komen onder alle lagen van de bevolking voor. Ruzie om een niet gesnoeide boom, om een tuinhek, om overlast of lawaai. Vaak lijkt het een simpele oorzaak te hebben, maar gaan er jaren aan irritaties en niet uitgesproken frustraties aan vooraf. De ruimte om aannames over elkaar te doen die niet kloppen wordt steeds groter. Irritatie gaat over in regelrechte haat. En op een dag barst de bom. Natuurlijk kunt u dan met de politie of de redactie van De Rijdende Rechter bellen, maar eigenlijk slaat u dan een paar stappen over. Allereerst is het handig als u de ruzie met de buren zelf uit kunt praten en bij kunt leggen. Lukt dit niet, dan kunt u naar Buurtbemiddeling stappen.

Wat doet Buurtbemiddeling?
Buurtbemiddeling is een methode om buurtgenoten in een conflictsituatie weer met elkaar in gesprek te brengen. Getrainde vrijwilligers helpen de partijen om het onderlinge contact te herstellen en zelf oplossingen voor het conflict te bedenken. Buurtbemiddeling is voor iedere inwoner van de gemeente in te schakelen, het is gratis en de bemiddelaars bereiken veel omdat zij onpartijdig zijn in een ruzie tussen buren. Alle bemiddelaars krijgen een training en doen dit werk vrijwillig.

Meer informatie
Wilt u meer weten over Buurtbemiddeling in uw wijk? Bij uw wijkteam zijn informatiefolders  aanwezig of u kunt contact opnemen met Buurtbemiddeling Hoogeveen email:
buurtbemiddeling@swwh.nl of tel 0528 278 855 en vragen naar Bart Pijper. Meer informatie kunt u ook vinden op: http://www.welzijnswerk-hoogeveen.nl/buurtbemiddeling

130621 poster buurtbemiddeling

 

Uitgelicht

Zoeken