Nieuwsoverzicht

03 oktober 2023|

Dinsdag 26 september 2023 heeft het college van burgemeester en wethouders de sportaccommodatievisie Hollandscheveld vastgesteld. De visie is tot stand gekomen na opdracht van de gemeenteraad en in samenwerking met de sportverenigingen in Hollandscheveld. De sportaccommodatievisie geeft antwoord op welke toekomst Hollandscheveld voor zich ziet.

Lees verder Over Samenwerking leidt tot voltooiing van de Sportaccommodatievisie Hollandscheveld
03 oktober 2023|

In de gemeente Hoogeveen is behoefte aan meer sociale huurwoningen. Ook zijn er huurwoningen nodig waarin wonen en zorg gecombineerd kunnen worden. En bestaande huurwoningen moeten worden verduurzaamd. “Er moet de komende jaren veel gebeuren om te zorgen dat we in onze gemeente voldoende sociale huurwoningen hebben die passen bij de huidige vragen”, zegt wethouder Niek Wind. “Daarom hebben we met de woningcorporaties in onze gemeente, Woonconcept, Domesta, Actium en Woonservice afspraken vastgelegd en acties benoemd over bijvoorbeeld betaalbaarheid, leefbaarheid, nieuwbouw, verduurzaming en wonen met zorg.” Vandaag tekenden de woningcorporaties en de gemeente voor de ‘Meerjarige prestatieafspraken 2023-2027’ in De Zaaier, een wooncentrum voor ouderen in Hoogeveen.

Lees verder Over Gemeente Hoogeveen en woningcorporaties gaan voor voldoende én toegankelijke woningen
27 september 2023|

In de komende maand oktober zijn er in de gemeente Hoogeveen twee bijzondere activiteiten voor senioren. Met als doel het stimuleren van sociale interactie en het luisteren naar de stem van onze senioren, organiseren gemeente Hoogeveen, Stichting Welzijnswerk, en het Seniorenplatform Hoogeveen gezamenlijk een inspirerend evenement getiteld "Senioren aan Zet!" op 6 oktober in de Tamboer.

Lees verder Over Twee buitengewone oktoberactiviteiten voor senioren in gemeente Hoogeveen
14 september 2023|

Het college van B&W legt de komende weken het ontwerpbestemmingsplan ter inzage dat de bouw van woningen in het gebied Nijstad-West mogelijk moet maken.

Lees verder Over Ontwerpbestemmingsplan Nijstad-West ter inzage
13 september 2023|

Word jij onze nieuwe burgemeester? In Hoogeveen zijn we heel gewoon gebleven. Met alle potentie die er is, zien we tegelijkertijd dat er nóg meer kan. Jij ziet dat ook en weet van aanpakken, zodat we de komende jaren de stap vooruit zetten met elkaar. Daar past een burgemeester bij die van Drenthe houdt.

Lees verder Over Openstelling vacature burgemeester gemeente Hoogeveen
12 september 2023|

Vanaf woensdag 13 september dragen de boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) in gemeente De Wolden en Hoogeveen een bodycam. De gemeenteraden besloten tot de aanschaf van de kleine camera’s voor de handhavers. De Wolden is één van de veiligste gemeenten, maar landelijk is steeds vaker sprake van agressie en (verbaal)geweld. In andere gemeenten is gebleken dat het aanzetten van de camera voorkomt dat een situatie uit de hand loopt. Het is een preventieve maatregel voor de veiligheid van de boa.

Lees verder Over Boa’s De Wolden en Hoogeveen dragen bodycam
06 september 2023|

Heb je je ooit afgevraagd hoe je slimmer kunt rondkomen? Het antwoord ligt binnen handbereik op ons Inclusiecafé met het thema rondkomen.

Lees verder Over Ontdek slim rondkomen op het Inclusiecafé!
10 juli 2023|

Jong Hoogeveen heeft vrijdagmiddag haar nieuwe logo gepresenteerd. Na een spannende logo-ontwerpwedstrijd heeft Jong Hoogeveen het nieuwe logo officieel gepresenteerd.

Lees verder Over Jong Hoogeveen onthult nieuw logo na succesvolle prijsvraag

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht