Nieuwsoverzicht

25 september 2019|

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Arie Slob, komt op 30 september voor een werkbezoek naar Hoogeveen.

Lees verder
25 september 2019|

In de omgeving van de Ruisvoorn in Hoogeveen is een Aziatische tijgermug (Aedes albopictus) aangetroffen.

Lees verder
25 september 2019|

Hoogeveen is een van de genomineerden in de Bijvriendelijkste Gemeente verkiezing, en mag zich misschien vanaf 2 november een jaar lang de Bijvriendelijkste Gemeente noemen.

Lees verder
18 september 2019|

De gemeente is op dit moment nog druk bezig met verwijderen van nesten van de eikenprocessierups. Van de resterende bomen met lintjes binnen de bebouwde kom, worden alleen nog nesten verwijderd uit bomen die langs fietspaden en hoofdontsluitingswegen staan.

Lees verder
17 september 2019|

Wie over de Lindberghstraat aan komt rijden ziet meteen de twee stralend witte betonsilo’s met de strakke letter Z. Het relatief jonge bedrijf, Hary Zwaagstra begon in 1994 in Zweeloo, heeft een oppervlakte van zo’n 6 Ha. Maar liefst vier productiehallen staan er op de kavel, die aan twee zijden van het vliegveld ligt. De productieaantallen zijn enorm. Zo produceren ze 150.000 betonplaten, verwerken ze 30.000.000 kilo cement en maar liefst 120.000.000 grind. Het bedrijf biedt intussen aan 43 werknemers direct werk. Maar, zo verzekert Richard Zwaagstra, de indirecte werkgelegenheid overtreft zeker de 100 personen. Zwaagstra Beton is echt zo’n oer-Hoogeveens bedrijf waar een selfmade-man het bedrijf als het ware zelf uit de grond heeft getrokken. Desgevraagd zei burgemeester Loohuis en tijdelijk portefeuillehouder Economische Zaken: “Ik had niet in de gaten dat dit zo’n geweldig bedrijf was.”

Lees verder
12 september 2019|

Noord-Nederland is op koers om een van de Europese waterstofkoplopers te worden. Volgend jaar gaat een zesjarig project van start. De gemeente Hoogeveen is een van de deelnemers. Hier gaat het om het verwarmen van huizen met een CV-ketel die draait op waterstof. In Nijstad-Oost krijgen tachtig woningen een dergelijke warmtevoorziening. Daarna volgt de wijk Erflanden.

Lees verder
12 september 2019|

Jacob van der Heide is door de fractie voorgedragen als opvolger van Jan Steenbergen, door zijn vertrek als wethouder was in het college een vacature ontstaan.

Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl