U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak

Yes, de sportweek gaat door!

Sportdag voor groep 7 en 8 van de basisscholen toch mogelijk

 

Alle kinderen van groep 5 tot en met 8 van de basisscholen kijken er ieder jaar naar uit; de sportweek. De sportweek is een jaarlijks sportief feest voor alle bovenbouwleerlingen in de hele gemeente. Vorig jaar kon het vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan, hoe zit dat dit jaar?

Coronaproof sportweek
De scholen meldden zich enthousiast en massaal aan, in de verwachting dat corona in juni 2021 verleden tijd zou zijn. Helaas is dit niet het geval. De Sportcommissie Hoogeveen en Sportief Hoogeveen hebben de koppen bij elkaar gestoken en gekeken wat wél kan. Ze hebben samen een coronaproof sportweek in elkaar gezet.

Sporten in een bubbel
Scholen krijgen het advies om elke groep als een cohort te zien en deze zoveel mogelijk gescheiden te houden. Dat betekent dat iedere groep in zijn eigen bubbel mag sporten. Om dit mogelijk te maken is meer ruimte nodig, daardoor vervalt helaas de sportdag voor groep 5 en 6. Dit jaar kunnen op 1, 2, 3 en 4 juni de kinderen van groep 7 en 8, van alle 30 basisscholen in hun eigen bubbel komen sporten.

Atletiek onder begeleiding van leerlingen en studenten
Leerlingen van het Roelof van Echten College en studenten van het Alfa-college begeleiden de groepjes. De kinderen gaan de volgende atletiekonderdelen doen: sprint, kogelstoten, duurloop, vortex werpen, verspringen, hordenloop, discuswerpen en estafette.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl