Wil jij je tuin groener maken? Vraag dan nu subsidie aan!

Staat jouw tuin vol water als er een bui valt? Of is het er in de zomer soms zo heet dat je er niet meer kunt zitten? Vaak helpt het als je je tuin groener maakt: groen kan water beter verwerken en het zorgt voor verkoeling op hete dagen. Bovendien trekken groene tuinen bijvoorbeeld vlinders en vogels aan. Je kunt nu subsidie aanvragen om je tuin aan te passen.

Waterdoorlatende bestrating planten tuin huis

Wil je bijvoorbeeld tegels vervangen door planten of gras? Overweeg je een groen dak of wil je meer groen in de tuin? Kijk dan eens op www.subsidieaanvragen.nl/hoogeveen naar de mogelijkheden. Wie weet geniet jij binnenkort van een nog fijnere tuin!

Waar kun je subsidie voor aanvragen?

Wil je je tuin aanpakken? Vanaf 1 maart kun je subsidie aanvragen voor het vervangen van stenen door groen, het afkoppelen van regenwater zodat je het water kunt gebruiken, voor een regenton, een groen dak of groene gevel of voor het planten van een boom. Je kunt het werk hiervoor zelf doen of laten uitvoeren door een hovenier. 

Subsidie snel en simpel aanvragen

Je kunt je subsidie makkelijk en snel aanvragen via www.subsidieaanvragen.nl/hoogeveen. Na een eerste beoordeling weet je hoeveel subsidie er gereserveerd wordt voor je plannen. Je kunt dan aan de slag. Als je klaar bent, stuur je foto’s van het resultaat. Na een check en goedkeuring, ontvang je vervolgens de subsidie.

Helpdesk

Heb je vragen over wat je kunt doen of over het aanvragen van de subsidie? Dan kun je op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur terecht bij de helpdesk van www.subsidieaanvragen.nl. 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht