Wethouder Mark Tuit leest voor aan de kinderen van Villa Tamboerke

De Nationale Voorleesdagen zijn gisteren begonnen! Om hier aandacht voor te vragen las wethouder Mark Tuit vandaag de kinderen van Villa Tamboerke voor. Peuteropvang Villa Tamboerke is één van locaties in de gemeente Hoogeveen waar peuters spelenderwijs worden voorbereid op de basisschool.

Wethouder Mark Tuit leest voor aan de kinderen van Villa Tamboerke
Wethouder Mark Tuit leest voor aan de kinderen van Villa Tamboerke
De kinderen van Villa Tamboerke luisteren aandachtig naar wethouder Mark Tuit

Hoe jonger je begint met voorlezen, hoe beter. Zelfs als je denkt dat je (klein)kind nog weinig zal begrijpen, kan het geen kwaad om samen dagelijks een leeskwartiertje in te plannen. Zoek wat leuke prentenboeken uit en ga aan de slag!

Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen met je kind een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Naast het bevorderen van leesplezier, helpt het bij de verbeteren van taalgevoel en vergroten van de woordenschat. Door veel voor te lezen wek je interesse in geschreven taal en bereid je je kind voor op het toekomstige leren lezen. Dat vertaalt zich uiteindelijk in betere leerprestaties op school en bevordering van de concentratie. En het is ook nog eens heel erg leuk!

De Nationale Voorleesdagen duren tot 4 februari. Doe je ook mee?

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht