Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Werkzaamheden damwand Hoogeveen afgerond

De werkzaamheden aan de damwand ter hoogte van de wijk Krakeel zijn afgerond. De keuze voor natuurlijke oevers blijkt niet alleen duurzaam en goedkoper, het levert ook veel positieve reacties op.

Erwin Slomp bij damwand Hoogeveen

Erwin Slomp bij damwand ter hoogte van de wijk Krakeel in Hoogeveen.

Het stuk damwand in de industriehaven, ter hoogte van de wijk Krakeel, was al jaren aan vervanging toe. Op de waterlijn was de stalen damwand doorgeroest.

Er zijn slimme keuzes gemaakt in het ontwerp en in de toe te passen materialen, om binnen het budget zo veel mogelijk meters oeverbescherming te maken. Zo zijn bijvoorbeeld de stalen damwanden alleen toegepast waar het niet anders kon. Daar waar genoeg ruimte was is een natuurlijke oever van keien toegepast. Dat maakte het duurzaam en een stuk goedkoper. En naar nu blijkt levert dat veel blije gezichten op omdat het er zo mooi uitziet.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl