Welke naam kiest u voor het park achter het Raadhuis in Hoogeveen?

De gemeenteraad heeft in 2020 besloten de naam Tjalmapark te schrappen en inwoners te betrekken bij de keuze van een nieuwe naam voor het park. Op de oproep namen in te sturen, zijn 111 suggesties binnengekomen voor in totaal 99 verschillende namen.

Om te voorkomen dat competitie ontstaat tussen namen van personen is besloten alleen neutrale namen op te nemen in de shortlist:
-    Park Dalwijk
-    Park 40-45                  
-    Raadhuispark
-    Verbindingspark

Park Dalwijk

Toelichting door een inzender:
“Genoemd naar de tuin/bos op deze plek behorende bij Huize Dalwijk aan de Schutstraat. Op Huize Dalwijk woonde dokter Amshoff. De grond en huis werden in 1913 verkocht om de bouw van het eerste Bethesda ziekenhuis mogelijk te maken aan de Schutstraat op de plek waar nu Unigarant en TVM zijn gevestigd. Het huis werd verkocht op afbraak. De locatie van het bos/tuin van Huize Dalwijk lag ter plaatse van het huidige park ten westen van de van Limburg Stirumstraat. Hoewel het huis Dalwijk aan de Schutstraat stond strekte het landgoed zich uit in noordelijke richting tot bijna de huidige Blankenslaan. Het 4 ha grote bos van het landgoed lag op de plek van het huidige park”.

Park 40-45

Ter herinnering aan alle verzetsstrijders en slachtoffers uit deze tijd.

Raadhuispark

Wellicht de meest vanzelfsprekende naam. Maar liefst 12 inzenders kwamen met het voorstel voor Raadhuispark. Dit zijn de meeste inzenders voor dezelfde naam.

Verbindingspark

Toelichting door de inzenders; 
•    “Als nieuwe naam lijkt mij ‘Verbindingspark’ wel een toepasselijke naam. Gelet op de reden voor het hernoemen van dit park past dit wel bij de verbondenheid die we willen met verschillende afkomsten, groepen, geaardheden, culturen, etc. Daarnaast werden en hopelijk worden in en om dit park evenementen georganiseerd die ook verbinding uitstralen en nastreven. Denk aan de Unicef loop, Culinair Hoogeveen, Verbindingsfestival, etc. De naam ‘Verbindingspark’ kan m.i. uitnodigend werken voor groepen die iets samen willen organiseren. En dat is ook mooi dat het in de ‘achtertuin’ van het gemeentehuis plaatsvindt. Een plek die symbool staat voor de verbinding van alle inwoners van de gemeente Hoogeveen”.
•    “Aangezien het park bijna in het midden van Hoogeveen ligt, en er leuke culturele activiteiten in werden georganiseerd en we een stad zijn vol met allerlei verschillende mensen zou ik het park graag het VERBINDINGSPARK willen noemen. Niet naar 1 iemand maar naar allerlei mooie verbindings momenten vernoemen omdat verbinden/ verbonden zijn heel belangrijk is in deze tijd”.

Stemmen

Klik hier om uw stem uit te brengen. U kunt tot en met 6 juli uw stem uitbrengen.  
U kunt 1 of 2 namen kiezen.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht