Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze dienstverlening gaat door in aangepaste vorm.

Voormalige school De Hoeksteen overgedragen aan onderduikersmuseum

De gemeente heeft het voormalig schoolgebouw De Hoeksteen in Nieuwlande officieel overgedragen aan onderduikersmuseum De Duikelaar en de kunstenaar Hendrik Jacobs.

Foto: André Weima

Foto: André Weima

Wethouder Erik Giethoorn is blij met de verkoop aan beide partijen. ‘Vooral onderduikersmuseum De Duikelaar biedt recreatief en toeristisch gezien kansen. Ook al door samenwerking met een partner als kamp Westerbork. Het hebben van een eigen pand is een belangrijke stap voor het blijven vertellen van het belangrijke verhaal van Nieuwlande.’

 

Museum

De Duikelaar wil de onderduikershistorie van Nieuwlande naar buiten brengen. Dat doet ze onder andere door een museum in te richten, exposities te houden en educatieve rondleidingen te verzorgen. Het museum heeft het pand gekocht voor het symbolische bedrag van 1 euro.

 

WONEN EN ATELIER

Kunstenaar Hendrik woont al enkele jaren in het pand en heeft er ook zijn atelier. Hij heeft twee lokalen met ondergrond en erf gekocht.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur

Openingstijden (zonder afspraak)

Vandaag geopend van 09:00 tot 13:00 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl