Tijdens de lockdown blijft het gemeentehuis open. Bestaande afspraken gaan door. Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt alleen langskomen op afspraak

Trouwen in coronatijd

Trouwen of het registreren van een partnerschap is een recht. Daarom blijft het in coronatijd ook mogelijk bij gemeente Hoogeveen. Trouwen is alleen mogelijk in de trouwzaal van het Raadhuis. De grootte van deze zaal is bepalend voor het aantal gasten dat we veilig kunnen ontvangen.

Bij een volledige ceremonie zijn namens de gemeente een trouwambtenaar en bode aanwezig. Het bruidspaar mag maximaal 18 gasten en een fotograaf- of videograaf meenemen. Onder gasten verstaan we mensen van alle leeftijden. Bij deze ceremonies is er een voorgesprek met de trouwambtenaar, waarin de plechtigheid inhoudelijk wordt voorbereid. Deze gesprekken vinden voorlopig op het Raadhuis plaats en niet meer bij de bruidsparen thuis.

Bij een kosteloze ceremonie op de woensdagochtend zijn het bruidspaar, hun getuigen en een fotograaf of videograaf welkom in de trouwzaal. Tijdens deze plechtigheid voeren we alleen de formele onderdelen uit. Er is geen voorgesprek met de trouwambtenaar.
Na 1 juli ontstaan mogeijk versoepelingen. Dit kan betekenen dat het weer mogelijk wordt om op een ander locatie dan het Raadhuis te trouwen. We adviseren bruidsparen er rekening mee te houden dat dit nog niet vaststaat, doordat maatregelen sneller of juist langzamer worden versoepeld dan gepland.

Trouwen in de trouwzaal van het Raadhuis blijft ook na de versoepelingen van de maatregelen met het hierboven genoemd aantal gasten mogelijk, omdat de 1,5 meter-regel dan ook blijft gelden.

Bij vragen kunnen aanstaande bruidsparen telefonisch contact opnemen met burgerzaken: 140528.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl