Tiny Forest in Hoogeveen

Donderdag 10 oktober ondertekenen de gemeente Hoogeveen en het Instituut voor Natuureducatie (IVN) een overeenkomst om trots op te zijn. Met deze overeenkomst is Hoogeveen officieel één van de gemeenten in Nederland waar drie Tiny Forests aangelegd gaan worden.

Klein bos

Een Tiny Forest is een inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit minibos is een prettige plek voor dieren en mensen en zorgt bovendien voor verkoeling, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Wethouder Gert Vos: “Met de Tiny Forests maken we Hoogeveen duurzamer én kindvriendelijker”. Binnenkort wordt het eerste Tiny Forest al aangeplant.

Gemeente trots op samenwerking

Gert Vos, wethouder duurzaamheid, is enthousiast. “Hoog op de agenda van Hoogeveen staat dat we een duurzame, klimaatbestendige gemeente willen zijn én dat we de ambitie hebben om de meest kindvriendelijke gemeente van Nederland te worden. Dat we nu een Tiny Forest-partner zijn, maakt me trots. We hebben in Hoogeveen veel scholen, kinderen, actieve bewoners en we hebben een langjarige en uitstekende samenwerking met het IVN. Wij gaan samen met onder andere de onderwijspartners in onze gemeente drie locaties selecteren waar we een Tiny Forest aanleggen. Met de Tiny Forests maken we Hoogeveen duurzamer en kindvriendelijker.”

 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 17:00 uur Morgen van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl