Subsidie voor woningisolatie

Woningeigenaren met een inkomen rond het sociaal minimum kunnen op www.gewoonzodrenthe.nl/subsidie kijken of ze in aanmerking komen voor subsidie voor isolatie. Wie de drie vragen op de website met ja kan beantwoorden, kan zich aanmelden voor subsidie op spouwmuur- en/of bodemisolatie.

De subsidie is bedoeld voor inwoners met een koopwoning en een maximum inkomen per jaar van € 21.335 bij een woning met één eigenaar- of € 29.589 bij een woning met meerdere eigenaren. Na aanmelding komt een isolatie-adviseur op afspraak langs om te kijken welke vorm van isolatie geschikt is voor de woning. Vervolgens zorgt deze adviseur voor een offerte en het indienen van de aanvraag samen met de woningeigenaar.

Informatiepunt Digitale Overheid

Woningeigenaren die willen weten of ze in aanmerking komen maar hier hulp bij nodig hebben, kunnen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Hoogeveen. Ze hoeven alleen het wachtwoord van de e-mail en inloggegevens van de DigiD meenemen. De hulp van de bibliotheek is gratis, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. 

Online uitzending over de subsidie

Op donderdag 27 oktober geeft de provincie in een online uitzending van 20.00 uur tot 21.00 uur uitleg over de subsidie en over de mogelijkheden om energie te besparen in huis. De uitzending is te volgen via https://youtu.be/rIwZsiT8Ir0.

Meer informatie

Ga naar www.gewoonzodrenthe.nl/subsidie om te kijken of u in aanmerking komt voor de subsidie.

Heeft u vragen over de subsidie, dan kunt u bellen met de provincie Drenthe: 0592-365555. Mailen kan ook: post@drenthe.nl. Vermeld in het onderwerp: ‘subsidie voor isolatie’.

Kijk voor de veel gestelde vragen over dit onderwerp op de website Groenemorgenhoogeveen.nl/isolatie.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht