Tijdens de lockdown blijft het gemeentehuis open. Bestaande afspraken gaan door. Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt alleen langskomen op afspraak

Stichting Buurtgezinnen zoekt gezinnen

Sinds kort kunnen gezinnen in de gemeente Hoogeveen een beroep doen op Buurtgezinnen. De gemeente is hiervoor een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Buurtgezinnen. Buurtgezinnen is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen.

Heidy Bouma

Hoe werkt het?
Stichting Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan wat ondersteuning bij de opvoeding. Buurtgezinnen wil voorkomen dat de problemen in een gezin verergeren en eraan bijdragen dat kinderen fijn kunnen opgroeien in hun eigen gezin. Ouders kunnen weer even op adem komen en kinderen kunnen zich positief blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld doordat ze een rustige huiswerkplek aangeboden krijgen of af en toe een weekend uit logeren gaan. Het is maatwerk.

Buurtgezinnen is in Hoogeveen op zoek naar ouders met kinderen, grootouders en stellen zonder kinderen (maar met opvoedervaring) die op vrijwillige basis iets willen betekenen voor een gezin in de buurt dat het moeilijk heeft.

Jong Hoogeveen
In 70 gemeenten verspreid door Nederland is Buurtgezinnen inmiddels actief en de ervaringen zijn veelbelovend. Reden voor Hoogeveen om ook met Buurtgezinnen in zee te gaan vertelt wethouder Werner ten Kate: ‘Buurtgezinnen is een heel mooi initiatief dat perfect past binnen de aanpak van Jong Hoogeveen: het versterken van de basis thuis-buurt-school.”

Opvoeden doen we samen
Heidy Bouma is in Hoogeveen coördinator voor Buurtgezinnen: “Opvoeden is niet gemakkelijk. Als we elkaar daarbij helpen, kunnen we er samen voor zorgen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien in hun eigen gezin. Opvoeden doen we samen!”

Aanmelden
Kan uw gezin wel wat ondersteuning gebruiken of wilt u juist steungezin zijn? Neem dan contact op met Heidy Bouma. U kunt haar mobiel bereiken via 06 218 60 192 of via e-mail: heidy@buurtgezinnen.nl.

Meer informatie is te vinden op buurtgezinnen.nl en op Facebook facebook.com/Buurtgezinnen.in.Hoogeveen.en.De.Wolden.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl