Steeds meer reizigers én zeer tevreden reizigers voor De Bij

Steeds meer inwoners van Hoogeveen weten De Bij te vinden. In vergelijking met de maanden januari tot en met juli 2018, zijn er dit jaar in diezelfde maanden 3200 reizigers meer meegegaan met de stadsbus dan vorig jaar.

Foto: Andre Weima

Foto: Andre Weima

Foto: Andre Weima
Grafiek over tevredenheid gebruikers De Bij.

Wethouder Erwin Slomp: 'Het groeiende aantal reizigers maakt zichtbaar dat De Bij onmisbaar is voor de inwoners. En de tevredenheid is erg hoog. De chauffeurs dragen voor een groot deel bij aan het succes van De Bij.'

De Bij-reiziger is heel tevreden

Dat de reizigers van De Bij heel tevreden zijn, blijkt ook uit het klanttevredenheidsonderzoek van juni 2019. Op alle punten gaf de reiziger aan tevreden of zelfs heel tevreden te zijn: rijvaardigheid en klantvriendelijkheid van de chauffeurs, de reistijd met De Bij, de routes van De Bij, de prijs van het eurokaartje en de manier van betalen. Ook over de klantvriendelijkheid zijn 94 % van de reizigers (zeer) tevreden.

Reistijden en routes


Enige suggestie was dat de reistijden en routes niet efficiënt zijn. Erwin Slomp: ‘Reizen met De Bij is inderdaad niet de snelste vervoersoplossing. De routes zijn zo ontworpen dat we langs de meeste winkel- en gezondheidscentra gaan.’ Dat dit onderdeel van het succes is, is te merken aan de reacties in het klanttevredenheidsonderzoek: winkelcentra, ziekenhuis huisarts of gezondheidscentra en station zijn de meest voorkomende bestemmingen. Ook vindt lang niet iedere reiziger de reistijd vervelend, omdat chauffeurs zo vriendelijk zijn.

Methode van betalen

Een aantal reizigers wenst met OV-chipkaart te kunnen betalen. Dit kan helaas niet, omdat de stadsbus niet onder het reguliere openbaar vervoer valt, zoals de trein of de streekbussen.

    Percentage tevreden tot heel tevreden:
1  Rijvaardigheid van de chauffeurs 90 %
2  Klantvriendelijkheid van de chauffeurs 94 %
3  Reistijd met De Bij 86%
4  De routes van De Bij 83%
5  Prijs van het eurokaartje 96%
6  Manier van betalen 84%
7  Comfort in de bus 95%

 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 17:00 uur Morgen van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl