Sportplezier belangrijk in Hoogeveen

Woensdagavond 8 november was er, na een aantal jaren afwezigheid, het Sportcongres Hoogeveen. Het Sportcongres wordt georganiseerd voor bestuurders van sportaanbieders, (jeugd)coördinatoren, trainers/coaches en begeleiders van sport in onze gemeente. Dit jaar was het thema: Sportplezier.

De organisatie van het Sportcongres benadrukt het gemeenschappelijk doel om te werken aan een veilige, positieve en inclusieve sportomgeving waarin iedereen, ongeacht achtergrond of capaciteit, zich welkom voelt. Tijdens de avond is hier veelvuldig over gesproken. Ook was er een lezing van sportpsycholoog Nico van Yperen over ‘sport als levensles.’ En werd er doorgesproken over wat sportplezier betekend in de praktijk.

Wethouder Roelof Bisschop van sport: “We zien dat sinds Corona de individuele sport sneller gegroeid is dan verenigingssport. Het is aan ons allemaal om juist de verenigingssport bereikbaar te maken voor alle inwoners. Sportplezier is hier ook een cruciaal onderdeel van. Samen maken we het leuker.”

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht