Spandoeken verwijderen van gemeentelijke eigendommen

Boeren voeren actie en gemeente Hoogeveen heeft begrip voor deze acties. Leden van het college van burgemeester en wethouders spraken en spreken deze weken regelmatig met boeren. Boeren die ook in gesprek willen met de gemeente, zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De stikstofuitstoot mag niet een probleem zijn van alleen de landbouw en veehouders, het is een probleem van ons allemaal.

Op veel plekken in onze gemeente zijn omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen om de acties te ondersteunen. Maar deze spandoeken en vlaggen zijn ook bevestigd aan gemeentelijke eigendommen (denk aan lantarenpalen, verkeerslichten, gebouwen etc.) en dit is niet toegestaan volgens onze Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Ook veroorzaken deze spandoeken en vlaggen verkeersonveilige situaties. Oproep aan diegenen die de vlaggen en spandoeken aan de gemeentelijke eigendommen hebben opgehangen: haal deze spandoeken en vlaggen voor aanstaande vrijdagmiddag 14 uur weg. Doe dit wel veilig en belemmer het verkeer niet. 

Alle spandoeken en vlaggen die na aanstaande vrijdagmiddag 14.00 uur nog bevestigd zijn aan gemeentelijke eigendommen zal de gemeente verwijderen. De gemeente laat vlaggen op particuliere terreinen of panden uiteraard hangen.
 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht