Samen aan de slag voor een groene leefomgeving op zaterdag 4 november

Op zaterdag 4 november is de Nationale Natuurwerkdag. In het hele land – ook in Hoogeveen - gaan op die dag vrijwilligers aan de slag met klussen in de natuur die zorgen voor behoud en herstel van natuur en biodiversiteit.

In Hoogeveen kunt u kiezen uit een groot aantal klussen, zoals bomen en bollen planten, zaaien voor volgend jaar, snoeien, het nieuwe insectenhotel vullen en nog allerlei andere activiteiten die allemaal bijdragen aan een groene speel- en leefomgeving.

Kinderen snoeien in Steenbergerpark in Hoogeveen

Jongeren werken in de natuur in het Steenbergerpark in Hoogeveen

Samen

De Hoogeveense Natuurwerkdag wordt gehouden in het Steenbergerpark, rondom het IVN Struunhuus. IVN wil jong en oud laten beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. De organisatie inspireert met natuuractiviteiten zoals deze Natuurwerkdag, en ook met cursussen, projecten en campagnes. IVN hoopt op veel vrijwilligers die samen op deze dag aan de slag willen, of het nou de hele dag is of een paar uurtjes.

Steenbergerpark – levendige groene omgeving

Het Steenbergerpark is de afgelopen jaren steeds mooier en levendiger geworden. Het park wordt gebruikt voor allerlei activiteiten. Door de inzet van veel vrijwilligers is hier van alles te beleven, denk aan discgolf, een fietscrossbaan en evenementen. Het park is ook veel groener geworden. IVN Hoogeveen werkt hier hard aan mee om de biodiversiteit te versterken.

Meedoen

De activiteiten op zaterdag 4 november beginnen om 10.00 uur bij het Struunhuus in het Steenbergerpark. Klimaatburgemeester Grietje Loof, Wethouder Tuit, gedeputeerde Egbert van Dijk en Erik de Gruijter, directeur van Landschapsbeheer Drenthe, zijn hierbij aanwezig. Wilt u meehelpen op deze dag? Meld u dan aan via www.ivn.nl/afdeling/hoogeveen/natuuractiviteiten/natuurwerkdag. Als u aanmeldt, kunt u ook mee lunchen.

Aanvalsplan voor vergroening en biodiversiteit

Wethouder Mark Tuit is blij met de Natuurwerkdag: ‘We willen naar meer groen en een natuurlijke kwaliteit van groen en oppervlaktewater. Dat is goed voor de biodiversiteit en ook voor de gezondheid van onze inwoners. Groen zorgt voor een prettige omgeving om te wonen, werken en te ontmoeten. Deze natuurwerkdag brengt mensen samen en komt de natuur ten goede. Dat vind ik mooi en dat is heel goed.’ Onlangs heeft het college een aanvalsplan voor vergroening en diversiteit vastgesteld. Tuit: ‘We nodigen inwoners, ondernemers en organisaties uit om in gesprek te gaan over dit onderwerp en om te komen tot praktische groene ideeën, groene tuinen, terreinen en panden, ook met gebruikmaking van de stimuleringsmogelijkheden die hiervoor beschikbaar zijn. Komend voorjaar organiseren we hiervoor een bijeenkomst. Zo werken we samen aan een visie om de wijken, dorpen en het buitengebied groen en prettig leefbaar te maken.’  

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht