RSG Wolfsbos en de gemeente starten voorbereiding voor nieuwbouw

RSG Wolfsbos en de gemeente Hoogeveen starten de samenwerking om nieuwbouw voor te bereiden. De eerste stap is een beoordeling van de nieuwbouwplannen door de gemeente. De plannen hebben gevolgen voor de ruimtelijke inrichting van het gebied en voor de financiën van de gemeente. Het college heeft dinsdag groen licht gegeven voor het proces van de samenwerking.

Overhandiging van het motivatiedossier door Dries Koster aan wethouder Mark Tuit

Overhandiging van het motivatiedossier door Dries Koster aan wethouder Mark Tuit

Samen
Wethouder Mark Tuit zegt: “Samen met de schoolbesturen hebben we de visie dat we samen meer kunnen dan alleen. Voor een goede samenwerking is het belangrijk dat iedereen zijn rol en verantwoordelijkheid kent, want zo werk je sneller en beter samen. Dit hebben we nu scherp. We streven allemaal naar het beste onderwijs voor alle jongeren in de gemeente Hoogeveen, zodat alle schoolgaande jongeren veilig, goed en kansrijk kunnen opgroeien.”
 

Voorbereidingen
De voorbereiding voor nieuwbouw duurt een aantal maanden. De inschatting is dat de gemeenteraad in juni 2023 een besluit kan nemen over het nieuwbouwplan van RSG Wolfsbos en gemeentelijke investeringen. Onder voorwaarde dat het ingeleverde plan volledig is en er geen aanvullende informatie nodig is.
 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht