NIOD onderzoekt rol burgemeester Tjalma

Het college van burgemeester en wethouders van Hoogeveen heeft het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) gevraagd het onderzoek naar de rol van burgemeester Tjalma tijdens de oorlog en de daarop volgende zuiveringsprocedure uit te voeren. Het NIOD heeft deze opdracht geaccepteerd en de heer Robin te Slaa voorgedragen als onderzoeker.

De heer te Slaa gaat de komende maanden onderzoek doen. Het is nog niet precies te zeggen wanneer het onderzoek klaar is. Dat komt doordat dit mede afhankelijk is van hoe snel de onderzoeker toegang krijgt tot de informatie bij het Nationaal Archief in Den Haag.

Het NIOD doet onderzoek en brengt daar een rapport over uit. Het NIOD geeft geen advies over welke conclusies de gemeente zou moeten trekken naar aanleiding van de onderzoeksresultaten. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd aan de gemeenteraad, om vervolgens te bespreken welke vervolgstappen gewenst zijn.

 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Openingstijden (zonder afspraak)

Vandaag gesloten Morgen van 09:00 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl