Meer mogelijkheden én meer geld voor stimuleren detailhandel in centrum Hoogeveen

Het college stelt de gemeenteraad voor een nieuwe verordening voor de stimulering van de detailhandel in het stadscentrum vast te stellen, met meer mogelijkheden en meer geld om de detailhandel in het centrum van Hoogeveen te stimuleren.

‘De gemeente Hoogeveen maakt zich er al jaren hard voor een vitaal en toekomstgericht stadscentrum te hebben. Dat betekent in de praktijk dat er voortdurend en op veel fronten gewerkt moet worden aan aantrekkelijkheid van het winkelgebied. Het doel is een compacter en aantrekkelijker stadscentrum, dat bijdraagt aan het versterken van de regiofunctie van Hoogeveen.’

De nieuwe verordening heeft een gewijzigde, beter werkbare vorm. De winkeliers en eigenaren van panden kunnen nog steeds subsidie krijgen voor verplaatsing van de winkel naar het winkelgebied (Hoofdstraat), voor transformatie van winkelpanden naar andere functies en voor gevelverbeteringen in het winkelgebied. De regels hiervoor zijn transparanter geworden. Zo kunnen ondernemers eenvoudig zelf berekenen voor welk bedrag ze in aanmerking komen. Ook zijn de bedragen voor verplaatsing en transformatie hoger geworden. Er is maximaal 1,5 miljoen euro beschikbaar voor de subsidies. De subsidies worden betaald uit het Binnenstadsfonds. Behalve de gemeente levert ook de provincie daaraan een bijdrage.

De oude verordening eindigt dit jaar. De nieuwe verordening gaat in op 1 januari 2020.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 17:00 uur Morgen van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl