Maatwerkfonds voor inwoners in financiële nood

Gemeente Hoogeveen richt een maatwerkfonds in voor inwoners met acute geldproblemen. De gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd een maatwerkfonds in te richten.

Een fonds voor alle inwoners, ongeacht hun inkomenssituatie, die in de problemen zijn of dreigen te komen als gevolg van de hoge energieprijzen en de inflatie. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen mee kan blijven doen, dit maatwerkfonds helpt daarbij.

Lokaal maatregelenpakket bestrijding energie- en inflatiearmoede

In oktober nam de gemeenteraad een motie aan ‘Lokaal maatregelenpakket bestrijding energie- en inflatiearmoede’. Onderdeel deze motie was de inrichting van een maatwerkfonds. Dit maatwerkfonds is voor inwoners met acute financiële noodsituaties; bijvoorbeeld wanneer een inwoner dakloos dreigt te worden of wordt afgesloten van gas, water en licht vanwege financiële redenen.

Hulp nodig?

Heeft u acute geldproblemen of geldzorgen en heeft u hulp nodig? Aarzel niet en neem dan contact op met Loket Geldzaken: Het Haagje 119 in Hoogeveen (SWW-gebouw). Het loket is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.
 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht