Lintjesregen: zes leden in de Orde van Oranje Nassau

Zes inwoners uit de gemeente Hoogeveen kregen eerder vandaag een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Burgemeester Karel Loohuis reikte de Koninklijke onderscheidingen op verschillende locaties uit. De zes inwoners werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen de onderscheiding vanwege hun bijzondere en persoonlijke verdiensten voor de samenleving.

Hendrik Klok (50) uit Hoogeveen is sinds 2001 Klok actief bij de buurtvereniging Westersluis. Eerst als penningmeester, later in zijn huidige functie als voorzitter. Daarnaast is de heer Klok sinds 2008 onder meer betrokken bij de Smederijen Venesluis en actief binnen de initiatiefgroep Venesluis. Hij heeft ideeën, is een kartrekker en een motivator die andere mensen mee kan nemen om de leefbaarheid van de wijk verbeteren. Door zijn inzet is de cohesie en de betrokkenheid van de wijk Venesluis daadwerkelijk verbeterd.

Mima Mailissa-Munster (73) uit Hoogeveen is sinds 2007 voorzitter bij de Stichting Salawaku Hoogeveen. Zij doet veel voor de stichting en voor de Molukse samenleving. Vanuit haar functie heeft ze veel betekend voor de eerste generatie Molukkers in Hoogeveen. Zo heeft ze ervoor gezorgd dat er een dagopvang kwam voor de ouderen. Van 2011 tot 2021 was mevrouw Mailissa-Munster begeleider van de Bahtera ouderenopvang, een ‘cultuurspecifieke dagbesteding’ die is opgezet door stichting Salawaku in samenwerking met zorginstelling De Westerkim uit Hoogeveen. Naast deze prachtige initiatieven is mevrouw Mailissa-Munster op nog veel meer vlakken actief als vrijwilligster voor de Molukse samenleving en vervult daarin een grote rol. Daarbij is haar doel het bevorderen van contacten tussen Nederlanders en Molukkers in Hoogeveen.

Hendrik Zuidema (69) uit Nieuwlande is sinds 1981 als vrijwilliger betrokken bij onder meer de MotorCross Club Elim, als medeoprichter en vrijwilliger, bij het Dorpshuis ’t Dwarsgat Nieuwlande als bestuurslid en bij de ouderraad van basisschool De Hoeksteen in Nieuwlande. Daarnaast was de heer Zuidema van 1989 tot 1999 samen met zijn vrouw H.J. Zuidema-Dekker vrijwilliger bij de zondagschool van de Hervormde Kerk Nieuwlande. Vanaf 1997 tot heden zijn zowel de heer Zuidema als mevrouw Zuidema-Dekker betrokken bij de activiteitencommissie van de Hervormde Kerk Nieuwlande. Ook was de heer Zuidema betrokken bij de Motorclub Fokker Special Products en is hij tot op heden onder meer voorzitter van het plaatselijk belang in Nieuwlande, bestuurslid bij Bij de Commer Club Nederland, vrijwilliger bij MFC De Opsteker en drager bij de Begrafenisvereniging De Laatste Eer.

H.J. Zuidema-Dekker (69) uit Nieuwlande is naast reeds bovengenoemde functies vrijwilliger geweest bij Bij Peuterspeelzaal De Drie Turven in Nieuwlande. Ook is zij sinds 1995 bestuurslid bij de Gymnastiekvereniging LEF (Lenig en Fit) en is ze vrijwilliger bij Oudvertier Nieuwlande, een soort dagbesteding voor ouderen en ook bedoeld als samenkomst. Elke donderdag helpt mevrouw Zuidema-Dekker bij het Oudervertier. Sinds 2014 is ze vrijwilliger bij MFC De Opsteker Nieuwlande en is ze vanaf 2017 tot heden samen met haar man vrijwilliger bij de Feestcommissie Nieuwlande die de feestweek in Nieuwlande organiseert.

Roelof Koopman (61) uit Elim was van 1991-2022 voorzitter bij uitvaartvereniging De Laatste Eer in Elim. Daarnaast is hij sinds 1998 medewerker bij het Rode Kruis afdeling Vechtdal Hardenberg en is hij vanaf 2007 tot heden is betrokken bij de KNV EHBO-vereniging Hollandscheveld. Sinds 2021 is hij voorzitter.  Vanaf 2014 tot heden heeft de heer Koopman diverse functies gehad voor de KWF Kankerbestrijding als wijkhoofd en collectant. Als initiatiefnemer en voorzitter van de Samenloop voor Hoop Elim heeft de heer Koopman zich in 2017 bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de KWF Kankerbestrijding. Verder is de heer Koopman vrijwilliger vanaf 2017 en sinds 3 jaar blokker voor de CS Riders en is hij Lotusmedewerker bij de Lotusvereniging Coevorden. De heer Koopman naast dit alles al jarenlang actief lid van Gemeentebelangen, verkeersregelaar bij STEB waarbij hij zorgt voor de veiligheid en doorstroming bij evenementen.

Hij is presentator van de stichting Koopman op pad, een wekelijkse videorubriek in het Drents met onderwerpen over alles wat speelt in de Gemeente Hoogeveen en omstreken.

Jan Pol (74) uit Hoogeveen was vanaf 2002 tot 2013 vrijwilliger van de Historische Kring Hoogeveen. Daarnaast is de heer Pol als vrijwilliger betrokken bij het werk van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV), afdeling Drenthe en Noordwest-Overijssel en betrekt ook andere mensen hierbij. Hij doet dit werk ter wille van vele mensen in en om Hoogeveen. Van 2011 tot heden is de heer Pol betrokken bij Cosis De Zuidwester, een WDL Locatie in Hoogeveen, waar hij actief is om vanuit zijn bestaande netwerk nieuw werk voor Cosis binnen te halen. Naast het binnenhalen van werk zorgt de heer Pol ook dat de cliënten die aan deze opdrachten werken, rustig door kunnen werken. Hij is structureel elke dinsdag aanwezig op de locatie. Hij helpt cliënten op weg, lost problemen op en denkt mee. Zijn inzet wordt enorm gewaardeerd door personeel en cliënten.

Alle gedecoreerden in de gemeente Hoogeveen hebben een uitnodiging ontvangen voor een muzikale bijeenkomst op Koningsdag in De Schildhoeve, waar de Christelijke muziekvereniging “Wilhelmina” een concert zal geven.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht