U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak

Lintjesregen: twee ridders en elf leden Orde Oranje-Nassau

Twee ridders en elf leden in de Orde van Oranje-Nassau. Dat is de ‘neerslag’ van de lintjesregen in de gemeente Hoogeveen dit jaar. Burgemeester Karel Loohuis bracht de onderscheidingen naar de gedecoreerden, maar familieleden speldden de versierselen op. En vanwege Corona ook vaak in de buitenlucht, op balkon, tuin, of onder een overkapping.

Ridders in de orde van Oranje-Nassau

Piet Langenkamp (71) uit Elim heeft veel betekend voor de duivensport, zowel in de provincie als landelijk. En nog steeds. Ook op het gebied van de zorg heeft hij zijn sporen verdiend. Hij heeft in veel werk verzet voor een zorgboerderij en Visio De Brink in Vries. Daar verblijft ook zijn visueel en verstandelijk gehandicapte dochter, voor wie hij mantelzorger is.

Jennie Nijenhuis (64) uit Hoogeveen is als zwemtrainster een icoon binnen de gelederen van het Nederlandse topzwemmen. Ze leverde verschillende nationale topzwemmers af en heeft met tomeloze inzet ervoor gezorgd dat zwemclub ZPC Hoogeveen al jarenlang in de top van de nationale competitie meedraait. Zij stopt volgend jaar als trainster van de eredivisiezwemsters van de Hoogeveense zwemclub.  

Leden in de orde van Oranje-Nassau

Sinds 2000 doet Aaltje Hekker-Vos (58) uit Hoogeveen heel veel vrijwilligerswerk in Noordscheschut. De nadruk ligt op kunst en cultuur maar ook zet zij zich in of heeft zij zich ingezet voor onder meer de basisschool, de ijsbaan, de Dorcas winkel, Het Beatrix Spierfonds en de werkgroep 4Kids.

Annie Krikken (89) uit Hoogeveen heeft aan de wieg van de Tuinkring Zuidwolde gestaan. Ze was van 1960 tot 2020 bestuurslid en ook betrokken bij de oprichting van de tuinkring. Sinds 1980 doet ze ook nog veel vrijwilligerswerk, vooral voor de (oudere) medemensen. Ze brengt bloemen, doet ziekenbezoek en geeft hulp. Bij De Kemperhof is zijn sinds 2016 lid van de bewonerscommissie.

Muziek staat centraal in het leven van Aaldert Otten (77) uit Hoogeveen. Hij heeft in diverse fanfares gespeeld en vandaag de dag is hij begeleider muziek in een woonzorgcentrum. Hij heeft koren geleid, brengt spontaan zijn muziek ten gehore op campings en verzorgingstehuizen en valt geregeld in als een kerkelijke bijeenkomst om een organist verlegen zit.

Aly Wiggers-Everts (69) uit Hoogeveen is vrijwilligster voor diverse vakantieweken voor gehandicapten, namelijk de Hoogeveense week, de Drentheweek en de Diaconale Vaartweek Drenthe. Aly Wiggers heeft meerdere functies gehad bij de Kerkelijke wijk Oost in Hoogeveen. Ze loopt collectes en bezoekt eenzame ouderen in de kerkelijke gemeente. Daarnaast doet ze veel werk in verzorgingstehuizen. 

Dick van Dam (70) uit Hoogeveen kreeg vandaag een whatsappje van de burgemeester over zijn koninklijke onderscheiding, maar de daadwerkelijke uitreiking gebeurt 29 april. Hij was jarenlang bij de vrijwilliger brandweer. De rij van organisaties en verenigingen waaraan hij heeft meegewerkt, is eindeloos: de Rijswijkse Openbare Scholengemeenschap, het Rode Kruis, het Apostolisch Genootschap, stichting Naar school in Haïti, Wereldwijd voor Kinderen, Eigen Kracht Centrale, Vluchtelingenwerk Nederland, de Stichting Nederlandse Veteranendag en het Toon Hermans Huis. 

Dik Beumer (74) uit Hoogeveen heeft veel vrijwilligerswerk verricht in het kerkelijke leven. Hij was wijkouderling en scriba bij de Protestantse Gemeente Hoogeveen, gaf leiding aan de zondagschool en hield als vicevoorzitter van de kerkenraad de gemeente draaiende in predikantloze periodes. Ook was hij actief als bestuurslid van de volleybalvereniging Olhaco en zit hij sinds 2017 in een stembureau bij alle verkiezingen die sindsdien zijn gehouden.

Harry Kok (74) uit Hoogeveen zet zich al sinds 1974 in voor de wijk Krakeel, eerst bij buurt- en speeltuinvereniging Krakeel, die later werd omgevormd tot wijkvereniging Krakeel. Hij zat veelal in de besturen en commissies. Enkele zaken die mede dankzij hem tot stand kwamen, zijn de kinderboerderij, de uitgave van een boek over Krakeel en de aanleg van een basketbalveld. Ook heeft hij veel werk verzet voor voetbalclub HZVV en de scouting.

Piet Dijkstra (74) uit Hoogeveen heeft van 1974 tot 2013 meerdere functies bekleed bij de Hervormde Gemeente Hoogeveen. Hij heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de fusie met de Gereformeerde Kerk van Hoogeveen. Daarnaast was of is hij betrokken bij het Christelijk Gymnastiekverbond, de KNLTB (tennis), VV De Weide, wielervereniging De Peddelaars, de Ronde van Drenthe en de Koninklijke Visio.

Ria van der Vinne-Smink (69) uit Hoogeveen heeft vele functies gehad binnen de Protestantse Gemeente Hoogeveen en de Gereformeerde wijkgemeente Centrum (Hoofdstraatkerk). Ze was onder meer betrokken bij het maken van een kinderliedboek. Daarnaast organiseerde ze kerkdiensten voor bewoners van De Luwte. Ook was ze voorzitter van de werkgroep Stichting Rusland Kinderhulp. Ze is vanaf 2013 coördinator schuldhulpmaatje en tevens collectant voor Andreas Manna Stichting en KWF Kankerbestrijding. 

De stichting Vrienden voor Roemenië is de rode draad in het leven van Wouko Snijder (60) uit Hoogeveen. Hij richtte de stichting in 1999 op en is sindsdien voorzitter. Hij brengt er al jaren goederen heen. Wouko Snijder kent alle Roemeense gezinnen persoonlijk en bezoekt hen 1 á 2 keer per jaar. Daarnaast is hij vrijwilliger bij de Baptistengemeente De Brug in Hoogeveen.

Wietse Otten (66) uit Nieuweroord is van jongs af aan actief in het verenigingsleven. Hij is nog altijd betrokken bij de jaarlijkse feestweek in het dorp. Daarnaast heeft hij meerdere functies bekleed bij de Hervormde Gemeente De Brug Nieuweroord/Noordscheschut, waaronder diaken en kerkrentmeester. Hij verkoopt spullen op Marktplaats en zamelt oud ijzer om de kas van de gemeente te spekken. Hij is ook bestuurslid van Plaatselijk Belang Nieuweroord.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl