Laatste asielzoekers vertrokken uit crisisopvang Hoogeveen

Een emotioneel afscheid dinsdagochtend van de Stephensonstraat 9 in Hoogeveen. De laatste vier bewoners vertrokken uit het bedrijfsgebouw dat sinds 1 november vorig jaar diende als noodopvanglocatie voor asielzoekers die anders buiten de poorten van Ter Apel hadden moeten verblijven.

Locatiemanagers Peter en Elles zwaaien de laatste bewoners van de tijdelijke opvang (foto: André Weima) asielzoekers uit

Locatiemanagers Peter (links) en Elles (midden) zwaaien de laatste bewoners uit van de tijdelijke noodopvang asielzoekers Stephensonstraat 9 in Hoogeveen (foto: André Weima)

Het gebouw was sinds eind oktober ingericht als tijdelijk verblijf voor maximaal 50 asielzoekers waarvoor acuut een plek gevonden moest worden, niet te ver van Ter Apel, waar het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers zit, en Zwolle voor de IND. De opvang was bedoeld tot 1 februari 2023.

Voordat de locatie werd geopend maakten sommige bewoners en ondernemers uit de omgeving hun zorgen kenbaar tijdens een roerige inloopavond. “Maar vanaf het moment dat de bewoners aankwamen, ontstond er een positieve sfeer en een constructieve samenwerking met de buurt,” aldus Elles Papenhuyzen, een van de locatiemanagers. Dit beeld wordt bevestigd door een woordvoerder van de gemeente Hoogeveen: “De gemeente kreeg van eerdere tegenstanders zelfs complimenten dat de opvang zo netjes was geregeld.” 

De bewoners worden de komende drie maanden opgevangen in gemeente De Wolden, waar de pastorie van Zuidwolde en de groepsaccommodatie Farmhouse Linde zijn ingericht voor deze tijdelijke opvang. 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht