Kindermenu 2.0: Samen aan de slag voor gezond uiteten

Na het succes van vorig jaar gaan de kinderen in Drenthe weer aan de slag met Kindermenu 2.0. Alle basisschoolleerlingen worden uitgedaagd om een gezond recept met veel groenten te verzinnen voor op de menukaart in restaurants in Hoogeveen en De Wolden.

Kinderen in de keuken

Tot zaterdag 8 februari kunnen de kinderen hun recept inleveren. Een vakjury – bestaande uit een kok van Wapen van Ruinen, wethouder Erwin Slomp en JOGG-regisseur, beoordeelt de inzendingen. Het winnende recept komt op de kaart te staan van de deelnemende. Ook wint de hele schoolklas een kookworkshop onder begeleiding van een kok. Alle winnende gerechten uit de 12 Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek.

Voorwaarden

– Groenten: het gerecht moet uit minimaal 100-150 gram groenten bestaan.
– Kleurrijk: het gerecht moet kleurrijk, maar bovenal erg lekker zijn.
– Ingrediënten: gebruik voor je gerecht niet meer dan 10 ingrediënten.
– Duurzaam: kun je voor je gerecht bepaalde streekproducten uit de regio gebruiken?
– Seizoenen: welke producten horen bij de verschillende seizoenen. Hoe kun je met die keuze je gerecht duurzamer kunnen maken?

Stuur het recept (voorzien van de naam van jullie school en klas waarin je zit) vóór zaterdag 8 februari per post naar gemeente Hoogeveen, t.a.v. Leoni Pleiter, postbus 20.000, 7900 PA, Hoogeveen of mail jullie creaties naar l.pleiter@dewoldenhoogeveen.nl.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Openingstijden (zonder afspraak)

Vandaag gesloten Morgen van 09:00 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl