Jelmer Mulder nieuwe gemeentesecretaris Hoogeveen

De heer H.B.J. Mulder (61) uit Marum wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Hoogeveen. Hij is nu nog gemeentesecretaris van Smallingerland. Jelmer Mulder volgt Jan Scholten op, die 1 februari aantrad als interim-gemeentesecretaris/algemeen directeur en tot eind van dit jaar blijft. Jelmer Mulder gaat 1 januari in Hoogeveen aan de slag.

Nieuwe gemeentesecretaris Hoogeveen Jelmer Mulder

Mulder begon zijn loopbaan binnen de gemeentelijke overheid als medewerker. Zijn eerste leidinggevende ervaring deed hij vanaf 1990 op als plaatsvervangend hoofd Algemene Zaken in de gemeente Beemster. In 2001 werd hij adjunct-directeur van de ambtelijke organisatie van de gemeente Zuidhorn. In 2010 volgde zijn benoeming tot gemeentesecretaris van de gemeente Appingedam en in 2016 maakte hij in die functie de overstap naar Smallingerland. 

De Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen (SWO) is sinds 2015 de ambtelijke organisatie van beide gemeenten. Nanne Kramer was als gemeentesecretaris de adviseur van beide colleges en algemeen directeur van de SWO. Met zijn vertrek in oktober 2020 kozen de colleges van De Wolden en Hoogeveen ervoor om ieder een eigen interim gemeentesecretaris aan te stellen. Dat werden Jan Scholten (Hoogeveen) en Vanessa Gosselink-van Dijk (De Wolden). Samen vormen zij de algemene directie van de SWO. Ook Jelmer Mulder en de toekomstige gemeentesecretaris van De Wolden zullen samen de directie van de SWO voeren. De sollicitatieprocedure voor de gemeente De Wolden loopt nog.
 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht