Indrukwekkende tentoonstelling "Mama komt me wel weer halen" onthuld in Onderduikersmuseum De Duikelaar

Op 6 mei vond de onthulling plaats van de nieuwe tentoonstelling "Mama komt me wel weer halen" in het Onderduikersmuseum De Duikelaar. Deze tentoonstelling vertelt het aangrijpende verhaal van onderduikkinderen en hun strijd voor vrijheid tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gerdie Verbeet, voormalig voorzitter van de Tweede Kamer, onthulde de tentoonstelling. Zij benadrukte het belang van het bewaren en vertellen van deze verhalen voor het gemeenschappelijke erfgoed en als les voor de toekomst.

Foto opening tentoonstelling onderduikersmuseum door Gerdi Verbeet

Indrukwekkende verhalen
Onderduikersmuseum De Duikelaar brengt de vele verhalen van onderduikers en hun gastgezinnen binnen het onderduiknetwerk van Nieuwlande e.o. tot leven. Tijdens de oorlog en lang daarna werd er gezwegen, maar nu is het tijd om de verhalen te vertellen. De tentoonstelling "Mama komt me wel weer halen" is een indrukwekkend voorbeeld van hoe deze verhalen worden verteld en het belang van het behoud van dit erfgoed voor volgende generaties.

De verhalen van de onderduikers herinneren ons aan de moed van mensen die opstonden tegen onrecht en aan de levens van kinderen die hun onschuld verloren. Het is een gemeenschappelijk erfgoed en een les voor de toekomst. Bezoek de tentoonstelling en ontdek het verhaal van de onderduikkinderen en hun strijd voor vrijheid.

Onderduikersmuseum De Duikelaar
Het Onderduikersmuseum De Duikelaar is gevestigd aan de Julianalaan 3 in Nieuwlande en is geopend op woensdag- tot en met zondag. Voor meer informatie kunt u terecht op museumnieuwlande.nl

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht