In Drenthe rijden we MONO: ongestoord onderweg, ook op de fiets

Donderdag 7 december ondervonden leerlingen van het Roelof Van Echten College aan den lijve hoe gevaarlijk het is in het verkeer om afgeleid te worden door je telefoon. Gedeputeerde Henk Jumelet en wethouder Roelof Bisschop mochten meekijken hoe de scholieren met een VR-bril een fietssimulatie mochten doorlopen. “Het is me weer eens duidelijk geworden dat je veel mist als je met je telefoon in je hand fietst”, zegt gedeputeerde Jumelet erover.

Bij één op de drie fietsongelukken met jongeren speelt het gebruik van een mobiele telefoon een rol. Daarom voert de Mobiliteitsraad Drenthe campagne om MONO rijden de norm te maken in Drenthe. Dit betekent dat als je rijdt of fietst je aandacht houdt op één ding en dat is het verkeer. Onderdeel van de campagne is een bezoek van Responsible Young Drivers aan middelbare en MBO scholen in Drenthe. Aan de hand van een quiz en een VR-bril krijgen jongeren uitleg over de risico’s van fietsen met een telefoon in je hand.

Samenwerking

De Mobiliteitsraad Drenthe en Responsible Young Drivers werken inmiddels jarenlang samen om dit onderwerp onder de aandacht van jongeren te brengen. Net als alle jongeren in Drenthe werd ook wethouder Roelof Bisschop uitgenodigd om zelf deel te nemen aan de lessen van Responsible Young Drivers. “Je denkt al snel dat het ‘wel even kan’, op je mobiel kijken. Even een appje lezen of muziek opzetten. Je hebt niet door hoeveel je mist in die paar seconden dat je niet oplet. Het is goed om met elkaar te ervaren welke risico’s er zijn als je toch, al is het maar even, je telefoon erbij pakt.” Zegt wethouder Roelof Bisschop.

MONO in Drenthe

Met de MONO-campagne roept de Mobiliteitsraad Drenthe iedereen in Drenthe op om ongestoord onderweg te zijn. Dus tijdens het rijden te focussen op één ding: het verkeer. Het doel van deze campagne is het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers veroorzaakt door afleiding. Verkeersdeelnemers in Drenthe worden op verschillende plekken gewezen op het belang van MONO rijden. Zo voert de Mobiliteitsraad zowel online als offline de MONO-campagne. Kijk voor meer informatie op www.monodrenthe.nl en www.indrenthefietsenwemono.nl.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht