Hoogeveen investeert in cultuureducatie met subsidie voor De Kunstenkorf

De gemeente Hoogeveen heeft besloten dat het docentencollectief De Kunstenkorf de nieuwe subsidieregeling voor amateurkunsteducatie ontvangt. De subsidie wordt voor de komende drie jaar (2024-2026) toegekend aan De Kunstenkorf. Dit docentencollectief is de opvolger van Stichting Scala Centrum voor de kunsten, dat in maart 2023 failliet ging.

Met deze subsidie wil de gemeente het naschoolse cultuuraanbod voor alle inwoners van de gemeente Hoogeveen versterken. In de afgelopen periode hebben de docenten van De Kunstenkorf ervoor gezorgd dat de muzieklessen konden blijven doorgaan. Nu krijgt hun inzet een duurzaam karakter.


College is blij met duidelijkheid en fundament voor cultuur

Het college van burgemeester en wethouders is blij dat er na een onzekere periode nu duidelijkheid is over het naschoolse cultuuraanbod in de gemeente. Wethouder van cultuur Mark Tuit zegt: “In cultuur vinden we inspiratie, ontmoeting en talentherkenning. Deze subsidietoekenning is belangrijk om cultuur dichter bij onze inwoners te brengen en de kwaliteit van het amateurkunstaanbod in gemeente Hoogeveen te waarborgen.”

 

Positieve impuls voor het lokale culturele landschap

De gemeente Hoogeveen vertrouwt erop dat deze subsidietoekenning een positieve impuls zal geven aan het lokale culturele landschap. De gemeente kijkt uit naar de samenwerking met het docentencollectief De Kunstenkorf en hoopt dat veel inwoners gebruik zullen maken van het cultuuraanbod.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht