Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak.

Honderden mensen bij bijeenkomst in Hoogeveen

Burgemeester Karel Loohuis stelt een bestuursrechtelijke handhavingsprocedure in vanwege een bijeenkomst op zondagmiddag in Hoogeveen van De Nieuwe Wereld.

Zowel het aanspreekpunt van de organisatie als de eigenaar van het bedrijfspand aan de Marconistraat zijn hiervan persoonlijk officieel van op de hoogte gebracht door handhavers van de gemeente Hoogeveen. Er waren een paar honderd mensen aanwezig in het bedrijfspand in Hoogeveen. Voor deze bijeenkomst was geen vergunning aangevraagd. Daarnaast hielden de aanwezigen zich niet aan de coronaregels; er werden geen mondkapjes gedragen en er werd geen 1,5 meter afstand bewaard. Omdat er geen direct gevaar dreigde voor de openbare orde heeft burgemeester Loohuis, in overleg met de Driehoek (overleg van gemeente, politie en openbaar ministerie), de bijeenkomst niet door de politie laten beëindigen. Dit zou een enorme inzet betekend hebben en werd gezien als een te zwaar middel gegeven de omstandigheden. Bij de bijeenkomst waren ook gezinnen met kinderen aanwezig.  

Burgemeester Loohuis: ‘de lockdown die door het kabinet is afgekondigd tot 14 januari geldt voor iedereen. Het betekent onder andere dat je niet met meer dan 2 mensen bij elkaar komt. Er wordt in deze tijd gemeenschapszin gevraagd. Een dergelijke bijeenkomst past daar niet in en acht ik onverantwoordelijk’.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl