Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Dan graag een mondkapje op. U kunt alleen langskomen op afspraak.

Het is weer herfst!

We hebben net de warmste maar ook de droogste zomer achter de rug. De herfst is begonnen en de blaadjes vallen al van de bomen. De droogte van de zomer zorgt er niet alleen voor dat oogsten mislukken, ook onze tuinen, parken en bedrijventerreinen hebben er last van. Weet u wat u hiertegen kunt doen? Laat de blaadjes liggen!

Laat ze liggen

Als de zon te lang op de aarde schijnt, droogt de aarde namelijk uit. Een bladerdek is als een parasol om de aarde te beschermen tegen de uitdrogende zon. En in de winter dienen de blaadjes als een beschermdeken. Een gezonde tuin start met een goede bodem, het is dus belangrijk om die te beschermen: met blaadjes.

Bladkorven
Als u meer bladeren heeft dan uw tuin kan gebruiken, kunt u gebruik maken van een bladkorf. Vanaf half oktober plaatst de gemeente 45 bladkorven, verspreid over de hele gemeente. De locaties zijn zorgvuldig geselecteerd, rekening houdend met de verkeersveiligheid, de bereikbaarheid en de routing van de vrachtwagen. De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren op de openbare wegen en plantsoenen en worden wekelijks geleegd. De korven worden voor de kerstdagen weer verwijderd.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl