Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Helaas toch geen Pulledagen in 2020 in Hoogeveen

Op 2 juli kondigde het bestuur van Centrummanagement Hoogeveen aan dat de Pulledagen dit jaar door zouden gaan. Helaas moet ze nu concluderen dat het toch een jaar later wordt, hoe spijtig dat ook is.

Logo's Centrum management Hoogeveen en gemeente Hoogeveen

Het bestuurslid Evenementen Albert Jan Vos van het Centrummanagement was er vlot bij, toen halverwege juni door het kabinet werd aangekondigd dat een versoepeling van de corona-maatregelen per 1 juli wellicht mogelijk was. En dus gingen Centrummanagement en gemeente met elkaar in gesprek. Jan Stam, voorzitter: “We hebben in Hoogeveen een coronaproof centrum. En daarin leek een bescheidener variant van de Pulledagen goed te passen.” Zo dacht ook de gemeente. Tot helder werd welke eisen allemaal gesteld werden aan een corona-proof evenement. Zo hadden beide partijen al afgesproken om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dat alle kramen anderhalve meter uit elkaar moesten staan. Er zouden ook geen grote muziekgroepen of andere entertainment geboekt optreden, want dan is er het risico van opeenhopingen van bezoekers.

Jan Stam: “Behalve deze maatregelingen, moest er een hele lijst aan maatregelen genomen worden voor een dergelijk evenement. Dat is bij nader inzien niet haalbaar in met twee weken voorbereidingstijd.  Zo jammer!”

Dat vindt ook burgemeester Karel Loohuis: “Een evenement als de Pulledagen geeft kleur aan de gemeente. Dat is een jaarlijks feestje, waar ook ik me bijzonder op verheug. Ik baal dat we het niet rond krijgen, maar de veiligheid mag niet in het geding zijn, daarvoor zijn al die regels. Het is gewoonweg niet haalbaar, ook niet op een kleinere schaal.” Centrummanagement geeft aan dat er volgend jaar zeker Pulledagen zijn. Jan Stam: We gaan uitpakken volgend jaar.” 

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl