Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze dienstverlening gaat door in aangepaste vorm.

Goed ecosysteem Schoonhoven, mede door snoek

Het college neemt geen maatregelen naar aanleiding van een bijtincident door vermoedelijk een snoek in recreatieplas Schoonhoven. Het college volgt daarmee het advies van Bureau Waardenburg dat onderzoek naar de visstand deed.

Volgens het bureau is het zeer aannemelijk dat het voorval met de beet afgelopen zomer is veroorzaakt door een snoek. Het bijtincident wordt gezien als zeer uitzonderlijk. Herhaling van dit voorval is hoogst onwaarschijnlijk, aldus het bureau.

In balans

Uit het onderzoek naar de visstand kwam naar voren dat het water van Schoonhoven ecologisch goed in balans is. Bij goed zwemwater hoort een goed functionerend ecosysteem. Daar hoort ook een goede balans in de visstand bij. In dit type watersystemen dragen snoeken bij aan een zelfregulerend ecosysteem. Het wegvangen van snoeken zou daarom de waterkwaliteit verslechteren.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur

Openingstijden (zonder afspraak)

Vandaag geopend van 09:00 tot 13:00 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl