Gemeenteraad roept op tot behoud van TVM voor Hoogeveen

De gemeenteraad van Hoogeveen zal in de raadsvergadering van 7 maart 2024 een gezamenlijke motie indienen waarin de raad het belang benadrukt van het behoud van TVM voor de gemeente.

TVM is van oudsher betrokken bij Hoogeveen en een van de belangrijke werkgevers in de gemeente. Daarom roepen alle fracties in de gemeenteraad samen het college op om alles in het werk te stellen om TVM voor Hoogeveen te behouden waarbij creativiteit en flexibiliteit worden benadrukt. Daarnaast wordt TVM opgeroepen om rekening te houden met de langdurige relatie met Hoogeveen en de mogelijke impact van een vertrek.

Essentieel voor de stad

TVM Verzekeringen overweegt afscheid te nemen van haar huidige pand aan de Van Limburg Stirumstraat in Hoogeveen. TVM speelt al meer dan 50 jaar lang een belangrijke rol in de gemeenschap van Hoogeveen en wordt gezien als een essentieel bedrijf voor de gemeente. Een mogelijke verhuizing kan een aanzienlijke impact hebben op de werkgelegenheid en lokale economie van Hoogeveen.
Ook in 2019 sprak de raad zich uit voor het behoud van TVM voor de gemeente en heeft zij werk gemaakt van de IT-Hub om de aantrekkelijkheid van Hoogeveen te vergroten.

Motie

De gemeenteraad kan via een motie uitspraken doen. Daarin kunnen bijvoorbeeld verzoeken aan het college worden gedaan. Maar ook uitspraken waarin de raad een opvatting vastlegt als signaal naar de samenleving. De motie over TVM wordt door alle raadsleden ondersteund en is daarmee het meest krachtige signaal dat een gemeenteraad kan afgeven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Griffie van de Gemeenteraad Hoogeveen via griffie@hoogeveen.nl.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht