U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak

Gemeente verstuurt belastingaanslagen

De gemeente Hoogeveen verstuurt vanaf 20 februari 9.000 gemeentelijke belastingaanslagen digitaal en 18.000 per post. De gemeentelijke belastingen zijn een belangrijke inkomstenbron van de gemeente.

 

Laag inkomen

Deze week kregen 435 mensen met een laag inkomen een formulier om kwijtschelding aan te vragen. Een deel van de inwoners, 930 mensen, komt standaard in aanmerking voor kwijtschelding; dat wordt landelijke getoetst. De gemeente Hoogeveen maakt een extra slag om mensen die in de landelijke toetsing net buiten de boot vallen op voorhand te helpen. De ondernemers kunnen in deze coronatijd vragen om uitstel.

 

Geen verhoging voor huurders

Inwoners met een koophuis en ondernemers met een eigen pand ontvangen naast de heffingen voor het inzamelen van het afval en onderhoud en aanleg van de riolering een aanslag voor de onroerendezaakbelasting (ozb). Voor een woning van ongeveer 200.000 euro betekent dat 7 euro per maand meer dan vorig jaar. Voor huurders verandert er niets; zij betalen geen ozb. De overige heffingen zijn niet verhoogd, zodat zij evenveel betalen als vorig jaar.  

 

Politiek

De verhoging van de ozb is een politieke keuze. De gemeenteraad van Hoogeveen besloot eind vorig jaar om deze belasting te verhogen. Dit is een van de acties, die het college heeft voorgesteld om de gemeente Hoogeveen financieel weer gezond te maken.

 

Waar is het geld voor bestemd

De gemeente betaalt van de opbrengst van de ozb zaken die in ieders belang zijn. Zij legt bijvoorbeeld straten, wegen en voet- en fietspaden aan en zorgt voor de verlichting. Ook geeft ze subsidies op allerlei terreinen, waaronder sport, cultuur en welzijn.  

Vragen over de gemeentelijke belastingen? Ga naar de website www.hoogeveen.nl.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl