Gemeente Hoogeveen en Alfa-college tekenen intentieverklaring Rookvrije Generatie

Wethouder Janita Tabak en Jan Berend van der Wijk, regiodirecteur Alfa-college, zijn eensgezind: “We willen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Elke dag starten ruim 75 kinderen in Nederland met roken. Zij weten niet dat per jaar ruim 20.000 mensen in Nederland overlijden aan de gevolgen van roken en meeroken. Daarom moeten we voorkomen dat kinderen gaan roken.”

 

Regiodirecteur Alfa-college Jan Berend van der Wijk en wethouder Janita Tabak

Regiodirecteur Alfa-college Jan Berend van der Wijk en wethouder Janita Tabak.

Met het ondertekenen van een intentieverklaring geven de gemeente Hoogeveen en het Alfa-college aan dat zij werken aan een Rookvrije Generatie in Hoogeveen. Ook doen ze een oproep aan inwoners en organisaties om de intentieverklaring te ondertekenen en mee te werken aan de Rookvrije Generatie.

Janita Tabak: “In onze gemeente moet niet-roken de norm worden op plekken waar kinderen en jongeren komen. Waar ze spelen, sporten en naar school gaan. Maar dat is niet het enige. Iedereen die met kinderen omgaat moet beseffen dat zij een voorbeeldgedrag hebben m.b.t. roken. Dat zijn niet alleen ouders, maar ook bv. docenten en sporttrainers. Want niet roken zorgt voor gezondheidswinst.”

In 2020 behoorden Hoogeveense volwassenen tot de top 3 van meeste rokers van Nederland (GGD monitor). “Dat zegt wel iets over de urgentie voor onze regio om samen te werken aan een Rookvrije Generatie. Bij het Alfa-college bieden we studenten en medewerkers Allan Carr-trainingen aan om van de rookverslaving af te komen. Dit wordt gewaardeerd. Maar er zijn vast meer acties mogelijk. Ik hoop dat ook andere organisaties de verantwoordelijkheid voelen om aan de slag te gaan.”, vult Jan Berend van der Wijk aan.

Wie mee wil werken aan een Rookvrije Generatie in Hoogeveen kan contact opnemen met Esther Knapen, beleidsadviseur gemeente Hoogeveen, via preventieakkoord@hoogeveen.nl
 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht