Geen nieuwe tijgermuggen aangetroffen in Hoogeveen

Er zijn in Hoogeveen geen nieuwe tijgermuggen aangetroffen. Het muggenseizoen loopt door de kou ten einde en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) rondt de bestrijdingswerkzaamheden voor 2019 af.

Op 24 september is de NVWA een onderzoek gestart in de omgeving van de Ruisvoorn in Hoogeveen na de vondst van een Aziatische tijgermug (Aedes albopictus). Tijdens dit onderzoek werden nog twee tijgermuggen aangetroffen. De NVWA plaatste daarom in een straal van 500 meter rondom de vindplaats meer muggenvallen en liet rioolputten en waterpoeltjes nakijken op de aanwezigheid van larven. Waar nodig werden broedplaatsen verwijderd of behandeld met een middel dat de larven zou doden.

Nabehandeling

De NVWA laat weten dat er komend voorjaar waarschijnlijk een nabehandeling plaats. De komende tijd zullen ze eerst het aflopende seizoen evalueren. Op basis van de uitkomsten van deze evaluatie bepalen ze de strategie voor volgend jaar. Bewoners waarbij een muggenval in de tuin is geplaatst, zullen door de NVWA worden geïnformeerd over het weghalen hiervan.

Vragen?

Als u vragen heeft kunt u bellen met de NVWA via 0900-0388. Meer informatie over de Aziatische tijgermug vindt u op de website van de NVWA: www.nvwa.nl (zoek op tijgermug).

 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 09:00 tot 13:00 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl