Fietspad aan de Kerkhoflaan in Hollandscheveld flink opgeknapt

Het fietspad aan de Kerkhoflaan in Hollandscheveld is de afgelopen maanden flink opgeknapt. Dit was een lang gekoesterde wens van de inwoners van Hollandscheveld en Nieuwlande. Vandaag heropende gedeputeerde Henk Brink en wethouder Roelof Bisschop het fietspad op een feestelijke manier.

Opening fietspad Kerkhoflaan

De (recreatieve) fietser staat zowel bij de gemeente als provincie hoog in het vaandel. Met de kwaliteitsimpuls voor recreatieve fietspaden heeft de provincie door heel Drenthe de afgelopen jaren 23 fietspaden opgeknapt. Er is in Hollandscheveld gekozen voor een duurzame aanpak, namelijk voor een betonnen pad. Betonnen paden hebben een lange levensduur en vergen weinig tot geen onderhoud. Bovendien is het comfortabel voor verschillende soorten fietsen.

Gedeputeerde Henk Brink: “Inwoners en bezoekers maken graag gebruik van de fietspaden in Drenthe. We zijn niet voor niets fietsprovincie nummer één! Om dat te blijven moeten we investeren in de kwaliteit van de fietspaden. Zeker wanneer er voor verschillende soorten vervoersmiddelen, zoals bijvoorbeeld bakfietsen, rolstoelfietsen en racefietsen, ruimte moet zijn op het fietspad. Iedereen moet prettig kunnen recreëren op fietse. Met deze impuls is het veelgebruikte fietspad aan de Kerkhoflaan weer een stuk comfortabeler en veiliger.”

Fietspad verbindt dorpen met elkaar
Wethouder Roelof Bisschop: “Ik ben blij en trots dat ik nu dit fietspad gelegen in een prachtig bosrijk gebied te mogen openen. Er maken veel recreatieve fietsers gebruik van dit fietspad en daarnaast verbindt dit fietspad de dorpen onderling met elkaar. Dit fietspad wilden we al een tijd opknappen. Alleen kost het veel geld om een fietspad te verbeteren en de gemeentelijke financiële middelen waren er niet. Daarom zijn we heel blij met de bijdrage die we hebben ontvangen van de Provincie Drenthe om samen het fietspad te kunnen opknappen. ”

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht