U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak

Donker buiten? Licht aan en gaan!

Het is herfst en dat betekent dat de dagen steeds korter worden. Als het buiten donker is, wil je natuurlijk wel goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Heb jij je fietsverlichting al gecheckt? Zo fiets je veilig verlicht naar school, de sportclub en naar andere leuke afspraken. Donker buiten? Licht aan en gaan!

poster Licht aan en gaan

Wist je dat extra verlichting, zoals knipperende lichtjes en fietsslingers in je wiel, niet is toegestaan? En dat losse lampjes alleen aan je bovenlichaam mogen hangen? Op www.lichtaanengaan.nl vind je een handige checklist om te checken of jij je fietsverlichting in orde hebt. Wel zo veilig en zo bespaar je ook nog eens een boete.

 

Campagne ‘Donker buiten? Licht aan en gaan’

Onder het motto ‘Licht aan en gaan!’ vraagt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) ook dit jaar aandacht voor het belang van goede fietsverlichting. Het VVBD doet dat samen met Veiligheidsregio Drenthe, politie Noord-Nederland, Ambulancezorg, ANWB en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Doel van de campagne is om jonge fietsers te attenderen op hun zichtbaarheid in het verkeer als de dagen donkerder worden. De campagne is op verschillende locaties in Drenthe te zien. Vrijwilligers van VVN en ANWB delen in de hele provincie fietslabels uit om jongeren te herinneren aan het voeren van goede fietsverlichting. Daarnaast kun je de campagne tegenkomen onderweg naar en op school, bij de sportverenigingen en de bioscoop, maar ook online via Instagram en Youtube.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl