Corina en Suzan openen huis en hart voor Buurtgezinnen

Corina was 29 weken zwanger toen haar vliezen braken en zij in het ziekenhuis belandde. Suzan werkte fulltime als buschauffeur en had hulp nodig om voor hun twee dochters te zorgen. Buurtgezinnen bood de oplossing.

Corina en Suzan Kloosterman met een foto van drie meisjes

Na veel vragen en zoeken, kwam de tip: neem eens contact op met Heidy. Heidy Bouma van Buurtgezinnen koppelt gezinnen die steun kunnen gebruiken (vraaggezinnen) aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezin). Al snel was er een match gevonden met een ouder echtpaar in de buurt. Daar gingen de dochters Noralinn en Nevaeh iedere week met plezier naartoe.

Van vraaggezin naar steungezin

Suzan vertelt: ‘We waren heel blij met de hulp die we kregen en we vinden het zo’n mooi initiatief, daar wilden wij zelf ook aan bijdragen.’ Corina en dochter Romee kwamen uit het ziekenhuis en na een poosje begon het te kriebelen: ‘Ik kan vanwege mijn gezondheid niet werken, maar ik wilde zó graag iets doen. Ik vind het heel fijn om kinderen en hun ouders te helpen. Soms is het om de ouders te ontlasten, soms gaat het om een beetje extra aandacht, extra liefde. We doen het heel graag.’ Sindsdien zijn Corina en Suzan een steungezin.

Ambassadeurs van Buurtgezinnen

Suzan: ‘Ik weet zeker dat er veel meer mensen zijn die dit willen en kunnen doen, vooral oudere echtparen. Maar ze weten het niet. Wij wisten ook niet van het bestaan van Buurtgezinnen.’ Corina vult aan: ‘Als we dan horen dat er al wekenlang een steungezin gezocht wordt voor een jongetje, dan denk ik: daar moet toch iemand voor te vinden zijn? Daarom willen wij helpen om Buurtgezinnen te promoten.’

Met liefde

Iedere woensdag stapt er een vrolijk meisje binnen uit de buurt, een jaar jonger dan Nevaeh. ‘Ze speelt hier, eet hier, blijft soms slapen. Haar moeder heeft dan even tijd voor zichzelf en wij vinden het ontzettend fijn om te doen. Waar ik iemand anders kan helpen, doe ik dat. Echt, met liefde,’ vertelt Corina.

Opvoeden doen we samen

Heidy Bouma: ‘Opvoeden is niet gemakkelijk. Als we elkaar daarbij helpen, kunnen we er samen voor zorgen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien in hun eigen gezin. Opvoeden doen we samen.’ Buurtgezinnen is laagdrempelig, dichtbij en informeel. Heidy: ‘In Hoogeveen zoek ik nog ouders met kinderen, grootouders en stellen zonder kinderen (met opvoedervaring) die iets willen betekenen voor een gezin in de buurt dat het moeilijk heeft. Interesse? Bel of mail me, dan spreken we elkaar binnenkort.’ 

Meer weten over Buurtgezinnen?

Kijk dan eens op de Facebookpagina of op de website. Heidy Bouma is bereikbaar via telefoon (06 – 2186 0192) of mail: heidy@buurtgezinnen.nl.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht