Tijdens de lockdown blijft het gemeentehuis open. Bestaande afspraken gaan door. Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt alleen langskomen op afspraak

College vraagt raad Vrijwilligersvervoer in stand te houden

Het college van B&W van Hoogeveen wil een bezuiniging op het Vrijwilligersvervoer terugdraaien. Zij vraagt hiervoor toestemming aan de gemeenteraad.

Kosten vrijwilligersvervoer

Het gaat om de bezuiniging op de Stichting Vrijwilligersvervoer. Voor organisatiekosten zoals rijvaardigheidstesten, verzekering, publiciteit, website en rittenadministratie, is de stichting afhankelijk van subsidie. Bij de begrotingsbehandeling in december is de subsidie voor Stichting Vrijwilligersvervoer wegbezuinigd.

Vrijwilligersvervoer bespaart kosten
De stichting heeft als reactie op deze bezuiniging aangetoond dat een bezuiniging op het Vrijwilligersvervoer zal leiden tot een toename van de kosten op het Wmo-vervoer. Klanten die nu kiezen voor Vrijwilligersvervoer, zouden zonder deze stichting eerder of vaker een beroep doen op de Wmo-taxi en dat is voor de gemeente een stuk duurder. 

Hoogeveenvervoert
De Stichting Vrijwilligersvervoer voor minder mobielen verzorgt vervoer voor mensen die geen eigen vervoer hebben, geen gebruik kunnen maken van openbaar vervoer of geen gebruik kunnen of willen maken van Wmo-vervoer of Valys. Het Vrijwilligersvervoer is sinds 2016 actief in Hoogeveen en is ook wel bekend onder de naam Hoogeveenvervoert.

Extra service
De stichting zet ervaren chauffeurs in die tegen een onkostenvergoeding rijden. De onkostenvergoeding wordt betaald door de klant. Het Vrijwilligersvervoer biedt veilig en klantvriendelijk vervoer aan. De vrijwillige chauffeurs kunnen meer tijd bieden dan hun professionele collega’s. Veel klanten ervaren het als prettig dat ze niet klaar hoeven te zitten met hun jas aan, dat de chauffeur de klant van ‘huiskamer tot huiskamer’ brengt, eventueel helpt met de boodschappen of dat even wachten op retour of vervolgrit net wat makkelijker geregeld kan worden. Het Vrijwilligersvervoer is daarom een waardevolle toevoeging van vervoersmogelijkheden voor minder mobielen.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl