College op werkbezoek in Fluitenberg

Afgelopen dinsdag, 29 oktober, zijn burgemeester Karel Loohuis en de wethouders Erik Giethoorn en Jacob van der Heide, op bezoek geweest in Fluitenberg. Ze hebben daar gesproken met Dorpsbelangen, de werkgroep Groen Fluitenberg en de feestcommissie Fluitenberg.

College op werkbezoek in Fluitenberg

In gesprek met Dorpsbelangen

Tijdens het gesprek met Dorpsbelangen zijn verschillende vragen en onderwerpen de revue gepasseerd, waaronder de verkeersveiligheid, de vraag naar extra blikmikkers. Ook werd gesproken over de actuele stand van zaken rondom de ontsluiting van de A28 en over de zonneparken. Het college is blij met de inbreng vanuit het dorp en de diversiteit aan vragen en onderwerpen.

Eten wat de pot schaft

Dorpsbelangen vertelde over bruisend Fluitenberg en de vele activiteiten die in het dorp worden georganiseerd, zoals het succes van 'Eten wat de pot schaft'. Dit driegangenmenu kan maandelijks voor € 10,- per persoon worden aangevraagd bij het Overschotje. Een grote groep 50-plussers maakt hier maandelijks gebruik van. Het is niet alleen 'eten wat de pot schaft', maar een echte sociale activiteit waar erg naar wordt uitgekeken. De, met een bijdrage van Vitaal Platteland, aangepaste keuken in het Overschotje en de kookmaterialen, aangeschaft van een bijdrage van De Smederijen, dragen uiteraard ook bij aan het slagen van deze activiteit.

Daarnaast gebeurt er meer in Fluitenberg: zo wordt er weer met een wagen deelgenomen aan de Noorderlichtjesparade, doen de verschillende verenigingen het goed en worden er veel activiteiten georganiseerd voor de dorpsgenoten.

Werkgroep Groen Fluitenberg

Roelof Timmerman van de werkgroep Groen Fluitenberg vertelde over hun plannen voor het groen in en om het dorp. In overleg met Landschapsbeheer Drenthe en het Drents Landschap worden er mooie projecten gerealiseerd. Zo is, met een bijdrage van Vitaal Platteland, een mooi dorpsommetje gemaakt. Deze wandeling is gedigitaliseerd en de route is via een app te volgen. Verder is aan de werkgroep gevraagd om mee te doen met het project Millenniumbos. Deze plannen staan nog in de kinderschoenen, maar klinken veelbelovend.

Feestcommissie

Adrie de Boer van de feestcommissie vertelde met veel enthousiasme over de feestweek. Dit is voor het hele dorp een jaarlijks terugkerend festijn. Er staat altijd veel op het programma, voor jong en oud. Er is voor elk wat wils: van stratenvolleybal tot kaarten, van playbackshow tot de zeskamp als afsluiter. En de feestavond met live-muziek niet te vergeten.

Burgemeester Karel Loohuis bedankte het dorp Fluitenberg voor de uitnodiging en de gastvrijheid.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 17:00 uur Morgen van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl