College op werkbezoek bij Expert Cheese

Het voltallige college van burgemeester en wethouders bracht, vergezeld door leden van het accountteam Sociale Zaken, afgelopen dinsdag (12 november) een bezoek aan ExpertCheese.

Collegeleden en ambtenaren met bestuurders van Expert Cheese

Het college en de ambtenaren werden op gastvrije wijze ontvangen door de locatiemanager Erno van der Weijden en directie van ExpertCheese, de heren Albert en Erik Koekoek. Deze gedreven ondernemers voeren ook de directie over zusterbedrijf Kaas-Pack. Dit bedrijf is gevestigd op de Buitenvaart en levert, net als Expert Cheese een grote diversiteit aan kaasproducten aan de voedingsmiddelenindustrie en foodservice in heel Europa. Van rasp, plakjes en blokjes tot op maat gesneden vormen in elke gewenste verpakkingsvormen eenheid.

Uiteraard maakten een goed gesprek en een indrukwekkende rondleiding door dit bijzondere bedrijf ook onderdeel uit van het bezoek.

Setting the cheese standard

Onder het motto “Setting the cheese standard” waardeert ExpertCheese op innovatieve wijze kaas op. De grondstoffen worden betrokken vanuit kaasproductie- en kaasverwerkingslocaties en geschikt gemaakt voor verdere industriële verwerking ten behoeve van de voedingsmiddelenindustrie. Diverse producten zoals geraspte kaas, gedroogde kaas, smeltkaas en kaaspoeder vinden vanuit Hoogeveen hun weg door Nederland en een groot aantal andere Europese landen.

De high-tech productielocatie aan de Parmentierstraat heeft een oppervlakte van bijna 4000 m2 en is ingericht conform de moderne eisen van de voedingsmiddelenindustrie. Er wordt gewerkt volgens de meest strenge normen om een mooi product te leveren. Ook de opslagruimtes zijn geconditioneerd ingericht, zodat de kaas op een constante temperatuur bewaard kan worden.

Op het gebied van werven en selecteren van nieuwe werknemers is er al geruime tijd een nauwe en prettige samenwerking met de gemeente Hoogeveen. Zo heeft ExpertCheese inmiddels aan acht mensen die afhankelijk waren van een uitkering vanuit de Participatiewet een nieuwe kans gegeven. Een mooi resultaat waar de betrokken partijen dan ook bijzonder trots op zijn.

Wat ook na dit werkbezoek nog maar weer eens vastgesteld kon worden is dat bedrijvigheid en gemotiveerde, hardwerkende ondernemers belangrijk zijn voor de gemeente Hoogeveen en haar inwoners. Alle reden om met elkaar te blijven werken aan een goede samenwerking voor een levendig bedrijfsleven waar wij trots op mogen zijn.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 17:00 uur Morgen van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl